KARDEMİR yönetimi ve Özçelik-İş Sendika tarafından koronavirüse karşı yeni ve geniş çaplı tedbirler alındı. Dünyada hızla yayılan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs nedeniyle Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları tedbiri elden bırakmıyor. Şirkette dezenfektasyon çalışmaları sık sık devam ediyor. Yapılan açıklamada dünyanın birçok ülkesine yayılan salgınına karşı ülke ve il genelinde olduğu gibi fabrikada da etkili önlemler alındığı belirtildi. Salgının daha Türkiye'de görülmeden tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, ilk vakanın duyurulmasından itibaren artırı k devam ettiği kaydedildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Şirketimizin dışarıyla bağlantılı giriş kapılarında, şirket dışından gelen araç şoförleri ve ziyaretçilerin ateşinin kontrol edilmesi amacıyla güvenlik personeline eğitimler verilmiştir. Temassız ateş ölçer kullanımı ve vardiya girişlerinde termal kamera ile izleme ve kontrollere başlanmıştır. Personelimizin şirket sahasına girişlerde kullandığı parmak okutma uygulamasına ara verilmiştir. Kart okuma sistemi ile personel giriş çıkışlarının yapılması sağlanmıştır. Tüm planlı toplantılar olabildiğince az katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Kritik olmadıkça tüm toplantılar iptal edilmiştir. Tüm yurt dışı görevlendirmeler iptal edilmiştir. Yurt içi görevlendirmeler kısıtlanmıştır. Planlanan teknik gezi, firma tanıtımı gibi organizasyonlar iptal edilmiştir. Yatırım faaliyetleri kapsamında, hizmet aldığımız süpervizörlerin şirkete girişleri zorunlu haller dışında ve gözetim altında olmak koşulu ile durdurulmuştur. Şirketimiz Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenecek kültür günleri ve motivasyon etkinlikleri ile tüm mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerine ara verilmiştir."

Risk grubunda bulunan çalışan öncelik sağlanacak

Risk grubunda olan çalışan da izin verileceği de belirtilen açıklamada; "Periyodik muayeneler geçici süreyle ertelenmiştir. Risk grubunda bulunan çalışan (50 yaş üstü, hamileler, kronik hastalığı olanlar) yıllık izin kullanmalarında öncelik sağlanacaktır. Bu kişilere iş yeri hekimi tarafından kanuni çerçevede rapor verilebilecektir. Çalışanlarımıza iş yeri hekimlerimiz tarafından korona virüsten korunma eğitimleri verilmiştir. Tüm yemekhanelerimizdeki TV ekranlarında hijyen, el temizliği ve korona virüs bilgilendirme videoları paylaşılmaktadır. El yıkama, hijyen ve korona virüs ile ilgili bilgilendirme afişleri bastırı k tüm ünitelere ve toplu yaşam alanlarına dağıtılmıştır. Korona virüs bilgilendirme el kitapçığı bastırı k tüm çalışanlarımıza dağıtılmıştır. Fabrika genelindeki ortak kullanım alanlarına yeterli miktarda dezenfektan dağıtımı yapılmıştır. Maske, eldiven, tulum, el yıkama ve hijyen dezenfektanları gibi gerekli malzeme stoklarımız artırılmıştır" denildi.

İzin kullanan personel takip edilecek

Tedbirler kapsamında yemekhaneler, personel servisleri, soyunma ve giyinme odaları ile tuvaletlerin her gün periyodik o k dezenfekte edildiği aktarılan açıklamada; "Tüm izin kullanımlarında, bulunacağı adres ve iletişim bilgilerinin takibi zorunlu hale getirilmiştir. Şirket içinde diğer araçlar, sağlık birimleri, mescitler, ünitelerin çay ocakları ve toplantı salonları, ofisler gibi alanlar haftalık o k dezenfekte edilmektedir. Yemekhanelerdeki çalışan yoğunluğunun azaltılması amacıyla yemek saatleri geçici süreyle esnetilmiştir. Yemekhanelerde ekmek, kaşık, çatal, bıçak gibi kişisel kullanımların poşetler içerisinde servis edilmesine başlanılmıştır. Yemekhanelerde bağışıklık sistemi güçlendirecek menü uygulaması başlatılmıştır. İlk amirden başlamak üzere tüm vardiya devir ve teslimlerde çalışanlarımıza korona virüs hatırlatmaları yapılmakta ve kişisel hijyen konusuna dikkat çekilmektedir. Korona virüs, hijyen ve el temizliği içerikli SMS mesajlarıyla çalışanlarımızın sürekli bilgilendirilmesine devam edilecektir. Biliyoruz ki, bu virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Önlemin başlangıç noktası her bir çalışanımızın kişisel hijyenine azami özen göstermesi olacaktır. Yönetimimiz, salgınla ilgili gelişmeleri anlık değerlendirmekte olup, gerektiğinde başkaca ek tedbirleri de uygulamaya geçirebilecektir" ifadeleri kullanıldı.