"Fabrikalar Kurduran Fabrika" sloganıyla yoluna emin adımlarla devam eden KARDEMİR ekonomimize güç katmaya devam ediyor. 2021 ilk yarıyıl mali sonuçlarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildiren KARDEMİR 1,42 Milyar TL net kar elde ettiklerini duyurdu.  KARDEMİR Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşu o k, 84 yıllık çelik üretim serüvenimizde ülkemize katma değer üretmeye devam ediyor. KAP'a yaptığı açıklamada şirket 2021 yılı ilk yarıyıl mali sonuçlarında 1,42 Milyar TL net kâra ulaşarak 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarında olduğu gibi mali açıdan büyüme ivmesini devam ettirdi. 2020 yılının ilk yarı yıl mali sonuçlarında 323,6 Milyon TL FAVÖK elde eden KARDEMİR, bu yıl aynı dönemde %545 artışla FAVÖK’ünü 2,08 Milyar TL’ye yükseltmeyi başardı. Satış gelirlerinde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %96’lık artış ile 6,37 Milyar TL’ye ulaştı.

"KARDEMİR Sektörde Öncü Olmaya Devam Ediyor"

İlimizin ve bölgemizin gururu KARDEMİR çelik piyasalarındaki talep ve fiyat artışıyla birlikte, güvenli satış politikası, katma değerli ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetleri, verimli üretim ve etkin finansal yönetim sonucu o k toplam satış ve karlılık  2021 yılı ilk yarı yılına göre piyasa beklentisinin üzerinde artış göstermeyi başardı. “Güçlü Yönetim, Sürdürülebilir Üretim” yaklaşımı ile çalışmalarını duraksamadan sürdüren Kardemir, nitelikli insan kaynağı ile sektöründe öncü olmaya devam ediyor. Yurtiçi pazarlama ve satış çalışmalarının yanı sıra ihracat alanında da gözle görülür bir artış yakalayan KARDEMİR, daha öngörülebilir bir finansal raporlama sistematiğine kavuşmak adına “UFRS9-Kur Riskinden Korunma (Hedge) Muhasebesi” sistematiğini bilanço üzerinde raporlanmaya başladı. Türkiye’nin önde gelen halka açık firmalarının da kullandığı, “Kur Riskinden Korunma (Hedge)Muhasebesi” ile şirket, kura bağlı riskleri ve nakit yönetimini daha etkin yönetecek. Elde ettiği başarılı sonuçlarla yatırımcı güven veren KARDEMİR yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Kuruluşundan itibaren Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomisine katkı sağlayan, yerli üretime değer veren, sosyal sorumluluk projeleriyle bölge kalkınmasına öncülük eden Kardemir’in, 2021 yılı ilk 6 ay sonuçlarının yatırımcılarımıza, çalışanlarımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz. Şirketimizin 2021 İlk Yarı Yıl Finansal Rakamları Şu Şekilde Oldu;
  • Konsolide net varlık : 13.608.235.205 TL
  • Konsolide ciro : 6.372.092.783 TL
  • FAVÖK            : 2.082.649.242 TL
  • FAVÖK Marjı % : 32,7
  • FAVÖK TL/ton : 1.762 TL
  • Konsolide net dönem karı : 1.420.608.870 TL
Kardemir Hakkında 1937 yılında Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşu o k temelleri atılan Kardemir A.Ş., 1995 yılında özelleştirilerek halka arz edildi. Özelleştirme sürecinin ardından hızlı bir yatırım dönemine giren şirket, şu an Türkiye’nin ilk ve tek demiryolu rayı ve tekerleği üreticisi olmakla birlikte, yapı sektörü için de tek ağır profil üreticisi konumundadır. Katma değeri yüksek çelik üretimini hedefleyen Kardemir A.Ş., Çubuk ve Kangal Haddehanesinde de 5,5 mm’den, ülkenin tek 56 mm kangalını üretmektedir. Borsa İstanbul’da (BIST) payların tamamı halka arz olan şirket, bağlı ortaklıkları Kardökmak, Karçel, Enbatı ve Karsigorta ile birlikte Türkiye’nin en büyük entegre demir ve çelik fabrikalarından biridir.