Kardemir üçüncü çeyrekte tarihi kara imza attı. İlimizin ve ülkemizin en önemli sanayi kuruluşu olan KARDEMİR yılın üçüncü çeyreğini tarihi karla kapattı. Fabrikalar kurduran fabrika unvanı ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan Kardemir 1 Ocak – 30 Eylül dönemi 2.14 milyar net kar ile tamamladı. 2021 yılının 3.çeyreğini geride bırakan Kardemir, yılın ilk aylarından itibaren yakalamış olduğu yükseliş ivmesini devam ettiriyor. Şirket 1 Ocak – 30 Eylül dönemini yaklaşık 2,14 Milyar TL net kar ile sonlandırdı. KARDEMİR. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden resmi duyurusunu 03 Kasım 2021 itibarıyla gerçekleştirdi. 2020 yılının 3. Çeyreğine oranla 2021 yılının aynı çeyreğinde %388 FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) artışı sağlayan şirket, FAVÖK’ünü yaklaşık 3,15 milyar TL’ye yükseltti. KARDEMİR bununla beraber bir önceki yılın aynı dönemine oranla %94‘lük artışla satış gelirlerini 10,05 milyar TL’nin üzerine yükseltmeyi başardı. Geçen yılın aynı dönemini 802,46 milyon TL net borç ile kapatan şirket, 2021 yılı ilk 9 ayında artıya geçerek 1,43 milyar TL net nakit rakamına ulaşmıştı.

“KARDEMİR İhracat Çalışmalarına Hız Verdi”

Dünya hammadde ekonomisindeki ve çelik piyasalarındaki dengesizliklere karşın mali disiplin ve verimli üretim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren KARDEMİR, 2021 yılındaki yükseliş trendini sürdürdü. Ürün çeşitliliği, katma değerli ürün satışlarının toplam içindeki payının artması ve güçlü üretim hafızası ile çelik sektöründe önemli bir konuma sahip olan şirket, iç piyasadaki yüksek prestijini yurtdışında da artırarak ihracat çalışmalarına hız verdi. Özellikle 2021 yılında daha yenilikçi yaklaşımlar sergileyen KARDEMİR; gün geçtikçe değişen ve gelişen piyasa şartlarına hızlı adapte olmuş, satış politikalarını da ulus rası standart yükseltti.

“Son Bir Yıllık Süreçte 2,23 Milyar TL Net Nakit Üretimi”

Son bir yıllık süreçte toplam 2,23 Milyar TL net nakit üreten şirket, yatırımlarına ara vermemiş güçlü sermaye ve nakit yapısıyla sektörünün öncülerinden birisi olmayı sürdürmeyi başardı. Ülkemizin tek bölgemizin ise sayılı Demiryolu Rayı ve Demiryolu Tekeri üreticileri arasında olan Kardemir, son yıllarda yapmış olduğu stratejik yatırımlarla üretimindeki katma değerli ürün miktarını arttırdı. Kardemir üretim çalışmalarının yanı sıra gerek Çevre gerekse de Sosyal Sorumluluk Projeleriyle de toplumsal refahın arttırılmasına da önemli katkılar sağlıyor. Paylarının tamamı Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören şirket, elde ettiği ve istikrar yakaladığı kâr oranları ile de piyasa bir kez daha güven verdi. Elde edilen başarının ardından KARDEMİR’den yapılan açıklamada; “Güçlü kurumsal yapısı ve kararlı yönetim anlayışı ile gelecek hedeflerine emin adımlarla yürüyen bir şirket o k, elde etmiş olduğu bu başarılı finansal sonuçlar için; tüm çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve sektör paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

Kardemir’in 2021 3. Çeyrek Finansal Rakamları Şu Şekilde Oldu:

  • Konsolide net varlık   : 14.227.062.945 -TL
  • Konsolide ciro            : 10.051.294.834 -TL
  • FAVÖK                        : 3.153.600.494 -TL
  • FAVÖK Marjı               : % 31,4
  • FAVÖK TL/ton             : 1.807-TL
  • Konsolide net dönem karı : 2.136.493.809 -TL