Kardemir'de yıpranma payı işçisinin yüzünü güldürüyor. Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Adayı Recep Akyel ve Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz'ın girişmleri yıpranma payından yararlanan emekçinin sayısı yaklaşık iki kat artarak bin 600'e yükseldi. Kardemir'de yıpranma payı ile ilgili yapılan çalışmalar Kardemir işçisinin yüzünü güldürüyor. Özçelik İş Sendikası ve Kardemir'in  Fiili Hizmet Zammı o k bilinen Mesleki Yıpranma payı ile ilgili yapılan çalışmalar sona erdi. Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve ekibinin girişimleri ile yapılan çalışmalar neticesinde yıpranmadan faydalanan iş yeri sayısı 22'den 47'ye çıkarıldı. Böylece Kardemir'de yıpranma payı uygulamasından yararlanan işçilerin sayısında da artış oldu. 

"Kardemir'de Yıpranma İle İlgili Yapılan Çalışmalar Yetersiz Kalmıştı"

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Adayı Recep Akyel'in destekleri çalışmalarına devam eden Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi teşkilatlanma çalışmaları ile beraber işçilerin yüzünü güldürecek çalışma imza atıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunana Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz çelik işçisinin hak ve menfaatleri için mücade etmeye devam edeceklerini vurguladı. Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ‘’Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar aralıksız bir şekilde şanlı çelik işçisinin hak ve menfaatleri için mücadele ediyoruz. Fiili Hizmet Zammı o k bilinen mesleki yıpranma payı ile ilgili KARDEMİR 2009 yılından sonra (geçtiğimiz yıl) 2021 yılında yaptığı çalışmada 836 kişinin yıpranmadan faydalanacağını beyan etmişti. Biz göreve gelene kadar hiçbir çalışma yapılmadığı için süreç o haliyle beklemedeydi.  "Biz göreve geldikten sonra işyerlerinde yaptığımız araştırmalar da 2009 yılından bugüne 13 yıllık süreçte yapılan çalışmanın yetersiz olduğunu tespit ederek, Kardemir yönetimine bu konuyu ilettik.

"Mart Ayı İtibari İle Uygulamaya Geçildi"

Yaptığımız bu tespitin ardından Genel Başkan Yardımcımız Sayın Recep Akyel, Eski Genel Sekreterimiz Sayın Hicret Bozoklu, Karabük Şube yönetimimiz, işyeri Baştemsilci ve Temsilcilerimiz ile birlikte fabrikanın bütün kısımlarını tek tek gezerek bu kapsamda yıpranmadan yararlanacak işyerlerini tespit edip, Kardemir yönetimi ile paylaştık. Yaptığımız bu çalışmalarının sonucunda Kardemir'in geçen yıl düzenlediği yeni şemaya göre yıpranmadan faydalanan işyeri sayısı 22 iken 47 işyerine, yıpranmadan yaralanan çalışan sayısı ise 836’dan 1600’e yükseltilmiş ve Mart ayı itibari ile uygulamaya geçilmiştir dedi." Özçelik İş Şube Başkanı Kenan Yılmaz açıklamasının son bölümünde bu süreçte kendisine destek olan ve bulunduğu katkılardan dolayı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar'a Kardemir Yönetim Kurulu Üyerlerine ve Kardemir Genel Müdürü Necdet Utkanlar'a teşekkür etti.