Koronavirüsle mücadelede yeni döneme geçilmesinin ardından ülke genelinde başlatılan "Dinamik Denetim Modeli" Karabük ve ilçelerinde devam ediyor. 
Kontrollü normalleşmenin ardından vakaların artmaması için çalışmalar devam ediyor. Özellikle ilimizde 3 ilçede vakaların sıfırlanmasının ardından yetkililer vakaların artmaması için denetimleri sıkı tutuyor. Vatandaşları sürekli maske mesafe ve hijyen konusunda uyaran yetkililer bu zorlu süreçte Karabük'ün düşük riskli iller grubuna girmesi için var gücü ile çalışıyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Safranbolu sokakları da hareketliydi. Safranbolu Kaymakamlığı da vakaların artmaması için sahaya inerek denetimlerde bulundu.
Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, hafta sonu yoğunluğunun olduğu Kıranköy ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında esnaf ve vatandaş bilgilendirme ziyaretleri yaptı.
Ziyarette Kaymakam Türköz'e, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt ve İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emre eşlik etti.
Ziyaret kapsamında Kaymakam Türköz; İlçe o k sarı alandan mavi alana geçmek için bu kontrollerin sıklıkla devam edeceğini belirterek vatandaş ve esnafa duyarlılığından dolayı teşekkür etti.