ARŞİV

KBÜ Rektörü Polat'ın Malezya Ziyaretine Masraf Sorusu

Abone Ol

Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat Başkanlığında bir heyet geçtiğimiz aylarda Malezya'ya giderek bir dizi temaslarda bulunmuş ve anlaşmalar yapmıştı.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a, Mühendislik Fakültesi kurucu dekanı ve YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meryem Çolak, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sami Ağaoğlu, Ulus rası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan, Personel Daire Başkanı Lütfü Köm ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kemal Özeken'in eşlik ettiği Karabük Üniversitesi tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Karabük Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ziyaretin son derece verimli geçtiği ve bir dizi anlaşamalar yapıldığı açıklanmıştı.

MALEZYA ZİYARETİNE İLİŞKİN BAZI SORULAR ÜNİVERSİTE CAMİASI VE KARABÜK KAMU OYU TARAFINDAN TARTIŞMA KONUSU OLDU.

Kamuoyunda konuşulan ve yapılan eleştiriler ise;

Ülkemizin askeri ve siyasal olduğu kadar ekonomik o k da sıkıntılı zamanlar yaşadığı bu günlerde bu kadar kalabalık bir heyet ile gitmeye gerek varmıydı?

Yapılan anlaşmaların bir çoğu uzaktan imza ile, hatta mail yoluyla bile yapılabiliyor muydu?

Malezya seyahatindeki heyette akademisyenlerin yanısıra idare personel de götürüldü mü?

Bu idari personeller hangi anlaşma imza att?

Heyette giden her bölümdeki akademisyenler üniversiteye büyük katkılar sağlayacak hangi anlaşma imza attı?

Karabük Üniversitesinin bütçesi belli iken, başta bir türlü çözüme kavuşamayan ayyıldızlı stadın ve kaymaların durdurulması için yapılacak harcamanın yanısıra Üniversitenin ihtiyaçları için yapılacak harcamalar da göz önüne alındığında, Malezya Seyahati için gerçekten iddia edildiği gibi 100-150 bin TL (eski para ile 100-150 milyar lira) yı buldu mu?

Şimdi kamuoyunda konuşulan bu sorular kafaları karıştırırken cevaplarını bekliyor.