Kardemir mali genel kurulunda yaşanan önemli gelişmelerden birisi de hissedar iş adamı Murat Orhan’ın gündem ile ilgili çıkışları oldu. Gündem maddeleri ile ilgili zaman zaman söz alan Orhan yaşanan tartışmaları yorumlarken yönetim kuruluna sorularını da üst üste iletti. Özellikle Kamil Güleç’in gelmemesi nedeniyle Güleç gurubu adına katılan Çağrı Güleç’e cevaplar bekleyen soruları peşi peşine ekledi. Kardemir mali genel kurulunun 2017’de yaşanan hisse takası ile ilgili maddesinde yaptığı konuşmalar genel kurul salonunda tam not aldı. Murat Orhan; “Bir saattir bir sürü yazılar okuyup önergeler verip genel kurulun zamanını alıyorsunuz. SPK temsilcisi burada. Son günlerde algı yaratmak için aklandık diyerek bir karara sığındınız. SPK’nın asıl değerlendirmesi gereken başka. Şimdi size buradan soruyorum; Karçel ve Kardökmak’taki KRDMB hisselerini neden takas yaptınız? Neden kendi KRDMD ve KRDMA hisselerinizi verip KRDMB leri aldınız? Bunu yapmakta asıl amacınız neydi? Şimdi buradasın ısrarla soruyorum açıkla hissedar ? Açıklayamazsın çünkü kendi koltuğunu sağlama almak için yaptın. Kendi koltuğunu sağlama alayım derken hem Kardemir’i hem bağlı şirketleri zarara uğrattın. Şirket yönetim kurulu üyeliğinde kendi menfaatini öne çıkardın. Aslında Bu bir suç. SPK’nın bunu da incelemesi lazım. Bu arada Allah aşkına şu Kardemir’e yıllardır sattığın mazotu da bir anlatıver. Kendi yöneticisi olduğunuz şirket üzerinden yaptığınız Kardemir nakliyelerini de. Bu Neyma madencilik ile ilişkiniz ne? Ortak mısınız yoksa kar ortaklığı mı? Yeşilmahalle’deki Nomtaş’tan kiralanana depo da cevhere ne karıştırıyorsunuz? Bak bu soru da bir zahmet cevap ver de Yönetim Kurulu üyesi o k seni tüm hissedarlar duysun.” Şeklinde ard arda sorularını yöneltti. Sorular karşısında tansiyonu hayli artan Kardemir Yönetim Kurulu üyesi Çağrı Güleç cevap vermekten kaçındı. Ancak kendisi ile aynı sırada oturan ve Eniştesi olduğu anlaşılan Soner Özbey sık sık laf attı. Murat Orhan’ın sözlerini tacizkar bir şekilde sürekli kesmeye çalıştı. Divan Başkanının uyarılarına bile aldırış etmedi. Bir ara tansiyon had safhaya ulaştı. Öte yandan kongre sonrası yaşanan tansiyonu değerlendiren iş insanı Murat Orhan; Sorularım karşısında cevap veremediler. Çaresiz kaldılar. Kimyaları bozuldu. O yüzden zaman zaman saldırganlaştılar.” Dedi.

GÜLEÇLERİ İBRA ETMEDİ (AKLAMADI)

Diğer yandan geçtiğimiz genel kurullarda az oy ile gelip sürekli konuşuyor şeklinde eleştirilere muhatap olan Murat Orhan bu kez ibrada etkili rol oynadı. Kendisi ile beraberinde bazı şirket temsilcisi avukatların olduğu gurup o k Genel Kurula katılan Murat Orhan ve gurubu yaklaşık 30 milyon lot hisse oy kullandılar. Yönetim Kurul Üyeleri Kamil Güleç ve Çağrı Güleç’in ibra oylamalarında hayır oyu kullandılar. Yolbulan gurubu ile birlikte hareket eden Murat Orhan,  Güleçlerin ibra edilmemesinde ciddi etken oldu. Orhan yaptığı değerlendirmede ise; “Güleçler kendilerine göre hesap kitap yapmışlar. Ama adaletin de bir hesabı var. Bizim gurup o k 30 milyona yakın oy ile geleceğimizi hiç hesaplamamışlar. Bir anda nevirleri döndü. Kimyaları bozuldu. Asabileşmelerinin asıl nedenlerinden birisi de bu.” Şeklinde görüşünü ifade etti.

HİSSELERİNİ BANA DEVRET TEKLİFİ

İş insanı Murat Orhan'ın yönetim kurulu üyesi Çağrı Güleç'e bir de teklifi oldu. Eğer bu değişiklik senin için bir şey ifade etmiyor ise buradan sesleniyorum gel hisseleri bana devret. Hemen almaya hazırım. Tahta fiyatından hemen şimdi parasını yatırayım takası yapalım teklifinde bulundu.