Karabük’e kurulduğu günden bu yana eleştirilerin hep odağında olan Marzinc şimdide Bartın gündemine oturdu. Demir Çelik sektöründe üretim yapan firmaların baca tozlarını işleyerek içindeki Çinko’yu ayrıştıran Marzinc çevre kirliliği yönünden sürekli şikâyetlere konu oldu. Marzinc Marmara Geri Kazanım Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Bartın limanındaki depolama alanı soru işaretlerine muhatap oldu. Bartın’a da fabrika kurmak için yer aradıkları kulaktan kulağa konuşulunca bir anda Bartın Karıştı. Geçmiş yıllarda Karabük’teki zehirlenme vakaları ve haberleri Bartın basınında gündeme getirilince bir anda halk neler oluyor demeye başladı.

BASIN CEVAP BEKLİYOR

Marzinc limandaki depolarda ne depoluyor? Hammadde demekle neyden bahsediyorlar? Fabrika için yer arandığı yalan mı? … Bunlar gibi çok sayıda sorular cevap bekliyor!

“BASINA PARA DAĞITILDI” İDDİALARI!

Bartın gündemini sarsan en büyük iddia ise Bartın’daki bazı basın kuruluşlarına para dağıtıldığı iddiası! İddia göre; Marzinc Bartın’daki bazı yerel basına para dağıtmış. Hem de Karabük’ten gelen bir gazeteci üzerinden! Geçtiğimiz Çarşamba günü de Bu Karabüklü gazeteci güya Bartın Basınını organize etmiş! Ancak Bartın medyasının tamamı yerine bir kısmını davet etmiş! Çağırdığı bazı gazeteciler ile Marzinc Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü ile görüştürmüş. Basın açıklaması yapmışlar! Üstelik bu Karabük’ten gelen gazeteciye on binlerce lira para vermişler! O da Bartın’daki birkaç yerel basın kuruluşuna bu paranın bir kısmını dağıtmış! Şeklindeki iddiaların şu anda Bartın gündeminin ilk sırasına oturduğu belirtiliyor.