Memleket Hareketi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy Karabük Derin Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. Aksoy Memleket Hareketi'nin partileşmesi için dilekçenin yarın verileceğini ve partisinin vizyonunu açıkladı. Karabük'te kendine yapılan eleştrilere de cevap veren Hüseyin Avni Aksoy yerel seçim sürecinde parti içinde Kemal Kılıçtaroğlu için olumsuz görüşlerin olduğunu vurguladı.  Memkeket Hareketi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksok Karabük Derin Haber ekranlarında canlı yayınlanan "Bayram Sohbetleri" programında "Memleket Hareteki Partisi" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bayramdan sonra dilekçenin verileceğini söyleyen Aksoy "Ne Cumhur Ne Millet İstikamet Memleket" parolası ile yola çıktıklarını açıkladı. Hüseyin Avni Aksoy milletvekili o k barış siyaseti istediğini fakat Cumhur ve Millet İttifakı'nın bunu yapamacağını söyledi. Aksoy konuşmasının devamında; "Ya şimdi bunlar birbirine düşman mı? Değil. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları. Barış kardeşlik hepsi bir araya gelsin. Şuanda Türkiye'de yumruk siyaseti yapıyor. Cumhur'um, Millet'im. Değilsiniz kardeşim. Sandıklar boş. Sıfır oy var. Siz bal gibi Türk Milletisi'niz. Gelin şu yumrukları açın. Sarılın, kucaklaşın. İşte "Memleket Hareketi" Ne Cumhur ne Millet tek istikamet Memleket diyecek." dedi.

"Cumhuriyetçi Demokrat Bir Parti Olacağız"

Konuşmasının devamında partisinin siyasi duruşu hakkında bilgiler de veren Hüseyin Avni Aksoy "Barışacağız, birleşeceğiz sonra bölüşeceğiz" dedi. Türk Milleti'ni barıştıracaklarını söyleyen Milletvekili Aksoy; "Hepsinin ortasında duruyoruz. Cumhuriyetçi demokrat bir parti olacak. Pazartesi (17.05.2021) dilekçeyi veriyoruz, Salı günü (18.05.2021), partiyi kuruyoruz. İnşallah 20 Mayıs'ta da Anıtkabir'i ziyaret ederiz. Plan bu. Türkiye için, gençler için bir umut seçeneği sunuyoruz. Gençleri düşünerekten "Memleket, Adalet, Ama Vicdanlı adalet ve en büyük sorunumuz işsizlik, son harfi de iş olmak üzere sloganımız MAVİ" ifadelerini kullandı.

"Erken Seçim Olmayacak"

45 ilde il başkanlığının kurulduğunu ve il başkanlarının belirlendiğini söyleyen Aksoy; erken seçim olmayacağını iddia etti. Erken seçimin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olduğunu hatırlatan Avni Aksoy Millet İttifakı cephesindeki partilerin dağılma tehlikesine karşı erken seçimi ileri sürdüklerini söyledi.

"Yerel Seçimlerde Kemal Bey Prim Yapmaz Diyen Bu Arkadaşlar"

İstafa ettikten sonra kendisine yapılan eleştirilere de cevap veren Aksoy, milletvekili o k görevini yaptığını yapmaya da devam edeceğini vurguladı. Aksoy; Memleket Hareketi Partisi'nde parti görevlerinin kurucular kurulu tarafından belirleneceğini sözlerine ekledi. Milletvekili Aksoy; "Sayın Genel Başkan Kemal Bey'e sordum 10 yıl gelmemiş Karabük vilayetine. Muharrem İnce iki kere geldiyse ben getirdim. Bir sürü de milletvekili getirdim. Yani aslında görevimi tam yaptım.  Buradaki arkadaşlarında hepsini saygıyla selamlıyorum. Gayret ettiler ama bana aday ol diyen bu arkadaşlardı. Şimdi başka şeyler diyorlar belki ama Muharrem İnce'yi getir buraya, Kemal Bey prim yapmaz, diyen de bu arkadaşlar. " şeklinde konuştu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">