Karabük Merkez Camii için Karabük İl Müftülüğü ile protokol imzalandı. 2 bin 500 kişinin ibadet edebileceği camii de Selçuklu Mimarisi kullanılacak.  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin projelerinden biri olan Karabük Merkez Camii için protokol imzalandı. Müftülükte gerçekleşen törene İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Merkez Camii Yaptırma Derneği Başkanı Pehlivan Baylan katıldı. Eski valilik binasının yerine yapılacak olan camiinin projesinde 2 bodrum kat yer alacağı ve bin 190 metrekarelik ikinci bodrum katının otopark o k planlandığı belirtildi. Merkez Camii'nin birinci katına  ise çok amaçlı salon, yemekhane ve şadırvanların yer alması planlanıyor. Bununla beraber yapılacak olan Karabük Merkez Camii'de bin 442 metrekarelik alan erkekler bölümü o k planlanırken 540 metrekarelik alan ise kadınlar katı o k yapılacak. Bununla beraber bin 190 metrekarelik avlusunun olacağı ifade edildi.

"Merkez Camii Şehrin Önemli İhtiyacını Karşılayacaktır"

Protokolde konuşan Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk yapılacak olan proje ile Karabük'ün birçok ihtiyacının karşılanacağını ve ilimize katkı sağlayacağını belirtti. Yılmaztürk, “Camimiz şehrin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Camimiz şehrimizin merkez camisi olma özelliğine sahip olacaktır. Selçuklu mimarisindeki camimiz Pehlivan Baylan Beyin başkanlığındaki derneğimizin marifetiyle ilimize kazandırılacaktır. Projemiz yalnızca bir camiden ibaret değil. Toplantı salonları, konferans salonları ve diğer sosyal donatılarıyla ilimizin birçok ihtiyacını da karşılayacaktır. Hayırseverlerimizin de katkılarıyla projemizin kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum. İlgi ve alakalarından dolayı Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Dernek Başkanımız Pehlivan Baylan Beye ve Belediye İmar Müdürümüz Hasan Yakut Beye de teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.

"24 Ay Gibi Kısa Süre İçerisinde Tamamlamayı Düşünüyoruz"

Karabük Merkez Camii Yaptırma Derneği Başkanı Pehlivan Baylan ise yaptığı konuşmada proje aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek 24 ay gibi kısa bir sürede inşaatı bitireceklerini ifade etti. Pehlivan Baylan; “Sayın Belediye Başkanımızın hayali olan, projelerinden biri olan bir hizmeti daha hayata geçiriyoruz. Belediye Başkanımızın bizleri dernek başkanlığına layık gördüğü günden bu yana birçok çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar esnasında Sayın Valimizle, Sayın Milletvekillerimizle ve Sayın Müftümüzle yapmış olduğumuz istişarelerde bir ortak aklı meydana getirdik. Karabük’e bir merkez camii yapmayı, Kent Meydanıyla da birleştirerek şehrimizin girişinde güzel bir tabloyu çıkartmayı hedefliyoruz. Selçuklu mimarisindeki camimizi 24 ay gibi bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu işin yaklaşık bedeli 50 milyon lira civarında. Değerli hayırseverlerimizin bizlere destek vereceklerinden hiç kuşkumuz yok. Allah’ım bu ülkede bayrağımızı da indirmesin, Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde duygularını paylaştı. Öte yandan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 10 Mayıs 2019 tarihinde Karabük’te Merhume Hacı Makbule Vergili Camiinin açılışını gerçekleştirmişti. Facebook Sayfamızdan Takip Etmek için Tıklayınız; https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber