Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan “Karabük İli Yenilenebilir Enerji Kaynakları Eğitim Programı” projesi onaylandı.

Projenin onayının ardından BAKKA Genel Merkezinde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Biçer ve Genel Sekreter Cem Biçen tarafından sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında ilerleyen günlerde başlayacak olan programda; Güneş Enerjisi Sistemleri, Rüzgar Enerjisi Sistemleri, Bio Kütle Snatralleri Temel Eğitimi, Yatırımcılar için GES Eğitimi, Biokütle Enerji Santralleri-Proje Geliştirme Süreçleri, Lisanssız Güneş Enerjisi Mevzuatı,Solar Panel Özellikleri ve Panel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, İnvertör Özellikleri ve İnvertör Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Solar Kablo Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Solar Montaj Sistemleri konuları hakkında eğitimler verilecek.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Eğitim Programı’nın yapılacağı yer ve tarihleri kamuoyuna duyurulacak ve konuya ilgi duyan tüm kesimlere açık olacak.