Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin il binasının açılışı için Karabük'e geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'yi, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aksoy, Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel, Memleket Partisi İl Başkanı Muharrem Uğur Ünsal ve partililer Karabük'ün girişinde  karşıladı. Sivas Kongresi'nin yıldönümünde Memleket Hareketini başlatarak yola çıkan Muharrem İnce partileşme sürecinin ardından ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. İl İl dolaşarak partisinin il binasının açılışlarını gerçekleştiren Muharrem İnce bugün açılış için Karabük'e geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce açılıştan önce Kemal Güneş Caddesi'nde vatandaşları selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında İktidarı ve muhalefeti eleştiren Başkan İnce "Bu iktidarı da bu muhalefeti de toptan göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan - Biden Görüşmesi"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine de değinen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözde ermeni soykırımını Biden ile konuşmasında gündeme almadığı için eleştirdi. Muharrem İnce; "Karabük'ten sesleniyorum. 1) Türkiye'nin ne çıkarı oldu bu görüşmeden? Örneğin; parasını verdiğimiz S 400'leri kullanabilecek miyiz? Yoksa S 400'lerin anahtarını Biden'a teslim ettin mi? Soru 2) Parasını verdiğimiz F 35'leri alacak mıyız, almayacak mıyız? Soru 3) Türkiye'yi Afganistan'a Ukrayna'ya jandarma yaptın mı, yapmadın mı? Ey milliyetçiler, ey muhafazakarlar size sesleniyorum biz Amerika'nın jandarması mıyız? Görüşmeden bir gün önce Amerika Birleşik Devletleri'nin 24 Nisan Sözde Ermeni Soykırımı'nı tanımasına üzüldüğünü bunu mutlaka gündeme getireceğini söylemişti. Görüştükten sonra gazeteciler soruyor; 24 Nisan olayları gündeme geldi mi diyor, hamdolsun gündeme gelmedi diyor. Yani sanki suçluymuşuz Allah'a şükür yırtmışız, kurtarmışız işi." ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında erken seçim tartışmalarına da değinen Muharrem İnce seçime hazır olduklarını vurgulayarak seçim eğer erken seçim olacaksa seçime girebilme koşullarının kolaylaştırılmasını istedi.

"Bu Ülkede Temiz Eller Operasyonu Yapacağız"

Muharrem İnce Sedat Peker'in iddiaları üzerinden Erdoğan'ı ve yargı sistemini eleştirdi. İnce Sedat Peker'in iddiaları üzerinden savcıların görevlerini yapmadığını iddia ederek; "Ortalığı görüyorsunuz değil mi? Marinaya çökenler, marinaya biz çökmeseydik mafya çökecekti diyenler, oradan ayrılanlar, gazeteciler, önce 10 bin dolarla başladı iş, şimdi 10 milyon avroya geldi. Miktar büyüyor. Mafya konuşuyor. Gazeteci istifa ediyor. Marinaya çökenler geri çekiliyor. Bir Erdoğan'dan ses çıkmıyor, birde savcılardan ses çıkmıyor. Bu memlekette temiz eller operasyonu yapacağız. Tuğlayı çekeceğiz. Altında kim kalırsa kalsın. Temizleyeceğiz. " şeklinde konuştu.

"Konuşma Öncesi İlginç An"

Vatandaş konuşma yapmak isteyen İnce’ye, yaşlı bir kadın yaklaşarak elini öptürmek istedi. Korona virüs dolayısıyla elini öpmek istemeyen İnce, kadının ısrarı üzerine elini öptü. Daha sonra İnce’nin vaatlerini yerine getirmesi için söz isteyen yaşlı kadın, seçimde Memleket Partisi’ne oy vereceğini söyledi.