Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla Karabük gündeminde önemli yer tutan göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Murat Acat Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bugün veda etti. Doç. Dr. Murat Acat'ı son gününde çalışma arkadaşları yalnız bırakmadı. Çalışma arkadaşları Doç. Dr. Murat Acat için veda yemeği düzenledi. 
Karabük'ün sevilen isimlerinden Doç. Dr. Murat Acat Düzce'de bulunan özel bir hastaneye geçerek KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayrıldı. Özellikle son zamanlarda yaptığı açıklamalarla Karabük'ün gündeminde önemli yer tutan Murat Acat özellikle ilimizde yaşanan MHRS sorunu hakkında Karabüklülerin sesi olmuştu. Bununla beraber koronavirüsle mücadelede önemli bir tedavi yöntemi bulan Murat Acat, bulduğu tedavi yöntemi ile tedavi literatürüne girmeyi başarmıştı.
İlimizin sevilen doktorlarından Doç.Dr. Murat Acat'ı son gününde çalışma arkadaşları yalnız bırakmadı. Ekip arkadaşları Murat Acat ile veda yemeğinde buluşarak yeni işinde başarılar diledi.
Doç. Dr. Murat Acat ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Karabük'ün başarılı ve sevilen doktorlarından Murat Acat, 21 yıldır hizmet verdiği Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayrı k, Düzce Cağsu Hastanesi'ne geçti.
Karabük'te sürdürdüğü doktorluk hayatında binlerce hastayı tedavi ederek kalplerini kazanan Acat, Karabük'e yayınladığı veda mesajında; "21 yıl hizmet verdiğim, doğduğum, büyüdüğüm, ilk-orta-lise tahsilini yaptığım Karabük 'ten bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Bugünden sonra Düzce Çağsu Hastanesinde mesleğimi icra etmeye devam edeceğim. Bana iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum."