Safranbolu eski Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve 10 Belediye Meclis Üyesi dahil toplam 11 kişi hakkında, alınan 4 adet karar ve uygulamalar ile ilgili talep edilen soruşturma izninin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalandığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazının ilgili kişilere tebliğ edildiği öğrenildi.

Karabük Derin Haber o k geçtiğimiz yıl Safranbolu Belediyesi’nin uygulamaları ile ilgili eleştiri ve şikâyet konusu olan bir çok haber yapmış, yetkililerin ne yapacağını sormuştuk.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİ KARARLARI

1- FETÖ PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz süreci sonrası kapatılan Fatih Koleji ruhsat harcı.

Yaptığımız Araştırmalar ve edindiğimiz bilgilere göre, Fatih Kolejinin yapımı sırasında tahsil edilmesi gereken 62.963 TL ruhsat harcının tahsil edilmediği, üzerinden 5 yıl geçtikten sonra tahsil edildiği, bu yüzden de hem zamanında tahsil edilmemesi, hem de geç alınmasından kaynaklı faizin tahsil edilmemesi nedeniyle soruşturma izni verildiği öğrenildi.

2-Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Necdet Aksoy tarafından makam aracı o k kullanılan Audi marka araç,

Yine edindiğimiz bilgiler ve iddia göre, Belediye Meclis kararı olmadan Audi marka makam aracının alınması için iki kere ihaleye çıkıldı. İlk ihaleye katılan olmadı. İkinci ihaleye sözleşme safhasında iken taşıt kanuna aykırılıktan iptal edildi. Bu arada bazı belediye meclis üyelerinin yoğun itirazları üzerine ve ilçe belediyesi o k bu tür bir aracın makam aracı o k alınamayacağının ortaya çıkması üzerine aynı araç kiralama yoluna gidildi. Ancak yine yasaya göre alınması mümkün olmayan araç kiralanamazdı. Buna rağmen yine Belediye Meclis kararı olmadan kiralama yoluna gidildi. Üstelik kiralanan sivil plaka ile trafikte kullanılması gerekirken, yasa hiçe sayı k Belediye’ye ait resmi plaka takı k kullanıldığı ve sahtecilik suçu işlendiği.

3- Tüfenkçioğlu petrol o k bilinen, mevcut dolmuş duraklarının alt tarafında bulunan akaryakıt istasyonunun yıkıldığı yere yapılan binaya ilişkin soruşturma.

Bu soruşturma ile ilgili o k da edinilen bilgi ve iddia göre, planlı alanlar ve tip imar yönetmeliğine aykırı o k, karayollarından çekme mesafesi, kat durumu, inşaat alanı vs izin verilen uygulama ilişkin meclis kararının uygun olmadığı ve ilgili kişiye menfaat sağlaması nedeniyle soruşturma açılmasına izin verildi.

Bu soruşturma konusu ile ilgili edindiğimiz en çarpıcı iddia ise, imar komisyonu tarafından hazırlanan teknik raporun olumsuz görüşlerinin, kararın verildiği belediye meclis toplantısında okunurken, ilgili imar komisyonu üyesi olan Belediye Meclis Üyesinin olumluymuş gibi okuduğu ve bunun ses kayıtlarına geçtiği. Yani Bu kararın alınmasında Belediye Meclis Üyelerinin yanıltıldığı.

4- Kastamonu yolu üzerinde bulunan özel erkek öğrenci yurdunun yapıldığı arazinin tahsisi ve kat izni ile ilgili açılan soruşturma.

Açılan bu soruşturma ile ilgili o k edindiğimiz bilgiler ve iddialar ise, Safranbolu Belediyesi’ne ait bir arazi iken 2 kat müsaadesi olmasına rağmen, satışı yapıldıktan sonra hem kullanılan inşaat alanında hem de kat sayısında önce 10 sonra 5 kat o k Belediye Meclisince değişiklik yapıldığı, yapılan bu değişikliğin ise şahsa menfaat sağladığı şeklinde.

NECDET AKSOY BU YURT İLE İLGİLİ YAPILAN ELEŞTİRİLERE KAPAK OLSUN DİYE SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞMIŞTI.

İŞTE HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLENLER

Necdet Aksoy

Elif Hacıalioğlu

Erdoğan Şenol

Halil Aydın

Mehmet Ali Özer

Hasan Dağdelen

Şükran Şentürk

Emrah Tufan

Şenol Karadeniz

Tahsin Kartal

Fatih Aygün

Öte yandan tüfenkçioğlu petrol ün arazisinin üzerine kurulan inşaat alanına ruhsatın verilmesi ile ilgili Belediye Meclis toplantısında, encümence hazırlanan teknik rapordaki olumsuzlukların olumluymuş gibi okunması nedeniyle yanıltıldıklarını ve bu yüzden karara olumlu görüş verdiklerini belirten Belediye Meclis Üyeleri Şenol Karadeniz, Tahsin Kartal ve Fatih Aygün’ün o günkü ses kayıtları ile birlikte şikayetçi olacakları öğrenildi.

Diğer yandan Ak Partili Safranbolu Belediye Meclis Üyelerinin tamamına yakını hakkında soruşturma açılmasına izin verilirken, bir tek Avukat Necati Kuru hakkında hiçbir iddianın yer almaması dikkatleri çekerken, avukat kimliği ile bu kararlar alınırken hem itiraz ettiği hem de uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

İŞTE DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERLER. RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYIP İLGİLİ HABERLERİ OKUYABİLİRSİNİZ