Nefes darlığı şikâyeti ile hastaneye giden kadının Akciğerinden Arnavut biberi çıktı. Kurulduğu günden beri ilimizde ve bölgemizde önemli hizmetler veren Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi koronavirüse rağmen vatandaşların sağlığını korumaya devam ediyor. Birçok vatandaşımızın sağlık sorunları ile yakından ilgilenen KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilginç bir operasyon gerçekleşti. Nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvuran bir vatandaşın ciğerinden arnavut biberi çıktı.  Edinilen bilgiye göre Hamdiye Sümbül (40) öksürük, nefes darlığı şikâyeti ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın sol akciğerinde hırıltı seslerinin geldiğini fark eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat bronkoskopi yaparak yabancı maddeyi akciğerin sol alt lobundan çıkardı. Çıkarılan Arnavut biberinin yaklaşık o k 2 santim uzunluğunda genişliğinin ise yaklaşık o k yarım santim olduğu tahmin ediliyor.

"İlk Defa Başıma Böyle Birşey Geliyor"

Bu süreçte çok sıkıntılar yaşadığını anlatan Hamdiye Sümbül, “Hastaneye başvurdum. Bu arada çok gidip geldim, acile filan sonunda Göğüs Hastalıkları Hocamız Murat Bey fark etti. Röntgen ve tomografi filmi çekildikten sonra bir ciğerimin sol alt kısmında bir cisim olduğu tespit edildi. Operasyon sonunda ise cismin Arnavut biberi olduğu ortaya çıktı. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Bende şok oldum Arnavut biberini görünce” dedi

"25 Yıllık Meslek Hayatımda İlk Defa Böyle Birşeyle Karşılaştım"

Hastamız yemek yedikten sonra nefes darlığı şikayeti olduğunu söyledi. Hastayı muayene ettiğimde sol alt ciğerinde sınırlı bir alanda müzikal bir ses vardı. Normalde biz bronş dediğimiz bu sesleri iki taraflı duyarız ama hastamızda tek taraftı. Tomografi ve akciğer grafisinde akciğerin sol alt tarafına doğru büzüşmeyi gördük. Bunun üzerine hastaya bronkoskopi yaptık. Bronkoskopi ile sol ciğerin alt tarafındaki broşun girişinde yabancı bir cisim gördüm. Yemek parçası gibi bir şey bekliyordum. Biyopsipense ile dışarı çıkarttığımızda cismin Arnavut biberi olduğunu gördük. Tek parça halinde çıkarmamız hastamız için büyük bir şans. Bu tarz kırılgan olan yabancı cisimler bazen parçalanıp, hastaya ileride sıkıntı verebilirdi. Eğer bu süreç uzamış olsaydı kalıcı hastalık sebebiyet verebilirdi” dedi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada; “Akciğerine yabancı cisim (arnavut biberi) kaçan hastamıza Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Kliniği’nde bronkoskopi işlemi yapıldı. Doç.Dr.Murat Acat tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon ile akciğerin sol alt lobundan yabancı cisim çıkarıldı. Hastamız sağlığına kavuştu. Göğüs Hastalıkları Kliniği ekibimizi kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.” İfadelerine yer verildi.