Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında il/ilçe şube yöneticileri ve merkez ilçe eğitim kurumu müdürlerinin katılımı ile Zoom üzerinden çevrimiçi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda; salgın süreci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, Akademik Başarı, Yardımcı Kaynak Destek Paketi, Kazanım Değerlendirme Uygulamaları, Anadolu Mektebi Projesi ve Ar-Ge Projeleri konuları ele alındı.

Gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve talimatlar veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş sözlerine, 6 Eylül itibariyle, başlayan yüz yüze eğitimin başarılı bir şekilde sürdürülmesinden ötürü eğitim kurumu müdürlerine teşekkür ederek başladı.

"Karabük Eğitim Ailesi O k Başarılı Bir Süreç Yönetiyoruz"

Bakanlığın yüz yüze eğitime ilişkin yol haritasıyla ve Karabük Valisi Fuat Gürel'in eğitime verdiği güçlü destek ile başarılı bir süreç yönetildiğini belirten Akbaş, "Hassas ve zorlu süreçten geçmekteyiz. Yüz yüze eğitimin başlamasından bugüne kadar başarılı bir süreç yönetiyoruz. Bu süreçte tüm okullarımızda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması hâlinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske, dezenfektan ve sıvı hijyen malzemesi karşılanmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz okullarda oluşturulan maske kutusundan maskelerini alıp kirlenen maskesini maske atık kutusuna atıyor. Bizler sürekli sahadayız. Bunları takip ediyoruz. Öğretmenimizin, öğrencimizin ve velilerimizin yüzü gülüyor. Biz bun şahit oluyoruz. Bu anlamda süreci en iyi şekilde idame ettirmemiz için her zaman olduğu gibi özverili ve fedakârca çalışmaya devam etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Kazanım Değerlendirme Uygulamaları İlimiz genelinde resmî ortaokul / imam hatip ortaokulları 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşan Kazanım Değerlendirme Uygulaması 26 Ekim Salı günü, resmî liselerin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden oluşan Kazanım Değerlendirme Uygulaması ise 27 Ekim  Çarşamba günü gerçekleştirileceğini bildiren Akbaş, sınavların büyük bir titizlikle uygulanmasını istedi.

Hazırlanan ulusal ve ulus rası projelerin önemine dikkat çeken Akbaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin projeler sayesinde farklı ülkelerde ki mevkidaşları ile kültür alışverişi ve eğitim öğretim ile ilgili paylaşımlar yaptıklarını belirleterek projelere daha fazla önem verilmesini istedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş'ın okul müdürlerinin sorun, talep, görüş ve önerilerini dinlediği toplantı, müdürlük yöneticilerinin uhdelerinde bulunan konu ilişkin bilgilendirmede bulunmasıyla son buldu.