AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş yaptığı basın açıklamasında “3 Nisan Türk Milleti’nin Dünya İle Eşit sevide olma iradesidir” dedi. 3 Nisan tarihinin Sanayi Günü o k kutlanması gerektiğini ifade etti.  AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, TBMM’de 3 Nisan Karabük Demirçelik Fabrikaları ve Karabük’ün kuruluşu dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. 3 Nisan’ın öneminin ülke açısından önemine değinen Güneş Kardemir’in Türk Milletinin endüstriyel atılımlarına rehberlik yaptığını söyledi. Kardemirin son yıllarda milli imkânlarıyla geliştirdiği nitelikli ürünlerle Türkiye’nin önemli bir ihtiyacını giderdiğini de vurgulayan Güneş, Türkiye’de ilk defa Tren rayı, tren tekeri, kalın kangal üretimi ve otomobil lastiklerinde kullanılan tekerlek çeliğinin ilk kez Karabük’te üretildiğini ifade etti.

“KARDEMİR’in 84. Yılını Kutluyoruz”

Niyazi Güneş yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Karabük Demir- Çelik Fabrikalarının ve Karabük ilimizin kuruluşunun 84. Yılını kutluyoruz. 3 Nisan 1937 de temeli atılan Kardemir; Türk Milletinin çalışma, üretme ve dünya ile eşit seviyede yaşama iradesini güçlü bir biçimde vurgulaması bakımından çok anlamlıdır. Köklü bir geçmişe sahip Fabrikamız, uzun yıllar Türk Milletinin endüstriyel atılımlarına rehberlik etmiştir, Türk sanayisinin; öncüsü, okulu ve uygulayıcısı olmuştur. Öyle ki, adını tarih kitaplarına “Fabrikalar Kuran Fabrika” o k yazdırmıştır. Kardemir etrafında gelişen demir ve çelik firmalarımız da ilimizin sanayi potansiyelini yukarıya taşımakta ve her geçen gün önemli işlere imza atmaktadır. Son yıllarda Karabük ilimizin eğitim alanındaki başarıları da şehrimizin farkındalığını artırmıştır. Yüzyıla yakın sanayi tecrübesi Üniversitemiz bünyesindeki Çelik enstitüsüyle birleştirmiştir. Bu uyumun Karabük’e ve ülkemize önemli başarılar getireceğine inanıyoruz.

“3 Nisan Sanayi Günü Olmalıdır”

3 Nisan sadece Karabük ve Demirçelik Fabrikalarının kuruluş günü değil Türk Sanayisinin Temelinin atıldığı gündür. 3 Nisan Günü Sanayi Günü Olmalıdır. Karabük Demirçelik Fabrikalarını ve Karabükün kurulmasında emeği geçen Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere, devletimizin ve şehrimizin büyüklerine şükranlarımı sunuyor, hepsini rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.”