Eğitim sisteminde olması gerekenler sık sık dile getirilmekle birlikte bu güne kadar net bir adım atılamamıştı. Ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında lise eğitimi ile birlikte  staj ve uygulama imkanının en geniş şekilde karşılanması gerektiği hep vurgulandı. İşte Karabüklü bir iş adamı yıllardır konuşulan ve özlem duyulan bir projeyi gerçekleştirdi. Yakında açılışı yapılacak olan bu lisede okuyan öğrenciler hem öğrenimleri boyunca uygulama yapma imkanı bulacaklar hem de iş bulma imkanları önlerine gelecektir.

İŞ ADAMI SALİH AYDIN HEYECANLI

Yılların hayalini gerçekleştirmenin sevinç ve gururunu bir arada yaşayan iş adamı Salih Aydın açıklamalarda bulundu. Özel Salih Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Salih Aydın, bölgenin ilk ve tek Mesleki Kolejinin açılış dosyalarını Karabük Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiklerini ifade etti. Açılacak olan bu kolejde  öğrencilere staj ve iş imkanı sunulacağını belirtti. Aydın, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan milli teknolojinin güçlendirilmesi, her alanda rekabetçiliği ve verimlilik artışının sağlanmasına dikkat çekti. Salih Aydın bunun ancak ve ancak güçlü bir mesleki eğitim hamlesi ile gerçekleşebileceğini söyledi. Reel sektör o k halen istenen düzeyde nitelikli teknik personel bulmakta güçlük çektiklerine dikkat çeken Aydın; "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Eylem Planı hazırladılar. Bu çerçevede OSB'lerde ve Sanayi alanları içerisinde  nitelikli teknik personel eğitimi veren özel statülü meslek okulları kurulmasının desteklenmesi beni çok heyecanlandırdı.  Bu okulu hayata geçirmem de bana cesaret verdi" dedi.

"Mesleki Eğitimde sanayicilerin katkısı önemli"

İş dünyasının ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmede sanayicilerin ve Kardemir'in  elini taşın altına koymasının gerektiğini  söyleyen Aydın; "Bu okul sayesinde gençlerimiz hem meslek sahibi olacaklar hem de ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını giderecekler.İşletmeler bu açacağımız okul sayesinde  istedikleri kalifiyeli eleman ulaşmış olacaklar. Bu okulun Karabük’ün mesleki eğitim alanında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

"Nitelikli ara eleman için kaliteli eğitim"

Aydın,Elektrik-elektronik teknolojisi Endüstriyel bakım-onarım dalını okulumuz  2020-2021 eğitim öğretim dönemi başında faaliyete geçirecek. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başında ise Makine Teknolojisi Makine Bakım Onarım dalını açacaktır. Nitelikli ara eleman için nitelikli eğitim şart. Okulumuzun eğitimcileri  bu doğrultuda çalışacaklar. 2 bin metrekare kapalı alana sahip Salih Aydın Mesleki  Koleji, 16 derslik 9 adet atölye ve laboratuvar ile 2020-2021 eğitimin öğretim yılına hazırlanmaktadır.Son teknolojiye uygun atölye, laboratuvar ve dersliklere sahip olacak  kolejde öğrencilerin kendilerini sosyal ve kültürel alanda geliştirebilmeleri için özel ortam gibi pek çok imkanında sunulacağına değindi.

"Ücretsiz eğitim"

Aydın,kolejimiz de okuyacak öğrencilerden eğitim ücretlerinin alınmayacağını ve okurken para kazanma imkanını sunacaklarını vurguladı. ‘Kolejimizin Karabük için hayırlı uğurlu olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum.Geleceğimizin teminatı değerli Karabük’lü gençlerimiz her şeyin en iyisine layıktır.