AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetlerine söylediği ağır sözler nedeni ile CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.  Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında tartışma programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Türk Ordusunun Katar'a satıldığını iddia etmişti. Başarır tartışma programında şu ifadelere yer verdi; "

Öyle bir noktadayız ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum, 20 Milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 Milyon do satılmış. Birileri mandacı oluyor."

"Milletimizden Özür Dilemelidir" Programda sarf edilen sözlerin ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sözleri ülke gündemin de yankı uyandırdı. Sosyal medya üzerinden iddia ettiği sözler yüzünden tepki toplayan Başarır'a bir eleştiri de AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş'ten geldi. Niyazi Güneş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ali Mahir Başarır'ın özür dilemesi gerektiğini vurgulayarak söylenen sözlerinin akıl dışı olduğunu iddia etti. Güneş yaptığı açıklamada; "CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın şanlı ordumuza yönelik yapmış olduğu ithamları şiddetle kınıyorum. Tarih boyunca milletimizin emrinde olan ordumuza yönelik ifadeler hiç bir akla ve mantığa sığmamaktadır. Kendisi söylemiş olduğu sözler için Ordumuzdan ve Milletimiz’den özür dilemelidir." ifadelerine yer verdi,