Osman Kesici Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı. Adaylık açıklamasında eski yönetimi de eleştiren Kesici esnafı esnafın yönetmesi gerektiğini söyledi.  22 Yıldır Muammer Dumaner’in başkanlığını yaptığı Safranbolu Esnaf Odası yönetimi geçirdiği denetim ve müfettiş soruşturmasının ardından olağanüstü kongre kararı almıştı. Kongre kararının ardından Safranbolu Esnaf Odası Başkanlığı için aday olan Osman Kesici basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

"Esnafı Esnaf Yönetmeli"

Osman Kesici yaptığı açıklamada esnafın sorunlarına değinerek sorunların çözümleri konusunda çeşitli projeler hazırladıklarını vurguladı. Kesici açıklamasında." Safranbolu Esnafı Odası o k bugüne kadar yapılamayan bir çok çalışmanın projelerini hazırlıyoruz. Safranbolu Esnafının sorunlarını da biliyoruz. Bizde bu sorunları yaşayanların başındayız. Ancak şunu açık ve net belirteyim "Esnafı esnaf yönetmeli." ifadelerini kullandı.

"Pandemi Döneminde Esnafımızın Sorunlarını Çözmek İçin Bir Gayret Görmedik"

Mevcut yönetimin çalışmalarını da eleştiren Osman Kesici; "Adı üzerinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası. Ama esnafımızın özellikle pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıları bir nebze aşılması için hiçbir gayret görmedik biz. Hizmet amaçlı bu makamlar hiç kimseye baki değil. Asıl olan esnaflarımıza hizmet etmek ve sıkıntılarında yanlarında olup çözmektir. Ben de bir esnaf o k, tek amacım Safranbolu'daki esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmek ve sorunları çözmektir." dedi. Konuşmasının devamında rakibi Semra Uz'a başarılar dileyen Başkan Adayı Osman Kesici medeni cesareti için kendisini tebrik ettiğini belirtti. Kesici bununla beraber seçilecekleri takdirde eski yönetimden kimsenin kadrosunda olmayacağını ve uygulanacak zamlarda da dengeli bir politika izleyeceklerini vurguladı.

Osman Kesici Kimdir

1988 doğumlu olan Osman Kesici Safranbolu da esnaflık yapıyor. 2019 seçimlerinde Karaali Mahallesi Muhtarı seçilen Kesici 2015-2020 yılları arasında Hıdırlık Tepesi'nin İşletmeciliğini yaptı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">