Yarın yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı İçin ÖSYM tarafından son duyurular yapıldı.

ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada saat ve belge uyarısında bulundu. KPSS sınavına girecek adaylar Genel Kültür ve Yetenek oturumu için saat 10:00’dan sonra, Eğitim Bilimleri oturumu için ise 14:30’dan sonra sınav merkezlerine alınmayacak. Bu nedenle sınava girecek adayların en az yarım saat önce sınav merkezinde hazır bulunması gerekiyor.

“Sınava Giriş Belgesi ve Kimliğinizi Almayı Unutmayın”

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği KPSS sınavıyla ilgili ikinci uyarı ise sınava giriş belgesi ve kimlik. Adayların, sınava giriş belgelerini ve kimliklerini yanında bulundurması gerekiyor.

Nüfüs Cüzdanını Kaybeden Adayların Dikkatine

6 Eylül Pazar Günü (yarın) yapılacak olan sınavda kimliklerini kaybeden adaylar İl veya İlçe nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgesi alabilecek. Kimliklerini kaybeden ya da kimlik kontrolünde problem yaşayan adaylar nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek. Geçici kimlik belgesi almak isteyen aday nüfus müdürlüğü personeli tarafından ÖSYM’nin aday işlemlerine girerek başvuru bilgilerini kontrol edecek. Yapılan kontrollerin ardından adaya imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek. Adaylar sınava “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen herhangi belge, form vb. evraklarla giremeyecek. Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/KPSS/nufusmudurluk03092020.pdf

Kalem Dezenfektan ve Maske ÖSYM’den

Kalem (emeğiniz emanetimizdir kalemi), dezenfektan gibi malzemeler ÖSYM tarafından verileceği için KPSS’ye girecek olan adayların yanında bu malzemeleri bulundurmaları gerekmiyor. Adaylar sınav salonlarına sadece etiketi sökülmüş su ile girebiliyor.

Pandemi ve Sınav

Öte yandan sınava girecek adaylar özellikle Covid-19 vakıalarının artış gösterdiği zamana denk geldiği için endişe duyuyor. Sınav merkezlerinin sosyal mesafeye uygun o k ayarlandığını ifade eden ÖSYM gereken tüm önlemlerin alındığını ifade etti.