Hükümet tarafından bir kaç ay önce başlatılan düşük faizli krediler ev satışlarının yanında araba satışlarını da tetikledi. Düşük araç kredileri talep arttırırken fiyatları da yukarı çekti. Son bir iki aydır sıfır araba bulmak nerede ise imkansıza dönüşürken, ikinci el fiyatlarının sıfır fiyatını geçtiği iddia ediliyor. Öte yandan 2018 yılında çıkarılan araba galerilerine yetki belgesi zorunluluğu hala uygulanamıyor. Çıkan yasanın uygulanması sürekli erteleniyor. Son o k 31 Ağustos tarihine kadar ertelenmişti. Karabük'te onlarca belkide yüzlü rakamlar ile araba alım satım ticareti yapan olduğu belirtiliyor. Ancak araştırmalarımıza göre şu ana kadar yetki belgesi alan firma sayısı parmak sayısını geçmiyor. Karabük'te otomotiv sektörünün köklü isimlerinden İrfan Topçu son aylardaki yaşananları kendi sosyal medyasından değerlendirdi. Kentteki bir kaç yetki belgesi almış galeri den birisi olan Topçu, yaşanan süreci ve nedenlerini yılların tecrübesi ile ortaya koydu. İrfan Topçu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden bir konuda bizim sektörümüz. Gün içresinde sıkça her konuşma esnasında herkesin sorduğu soru bilgim dahilinde bir yazıyla cevap verme gereği duydum. Yaklaşık 3 aydır 2. el araç piyasası çok hareketli ve fiyatlar gecen yılın bu zamanlarına göre yüzde 70 artmış durumda.

Nedir bunun sebebi;

Ülke insanları o k çabuk unutan ve hızlı tüketen bir toplumuz. 2018 yılının eylül ekim aylarında dolarda 4 bin liralardan 7 bin lira sert bir yükseliş oldu. Dolasıyla buda 2018 ekim kasım aylarında sıfır araç fiyatlarına hemen yansıdı. İkinci el fiyatlarıyla sıfır araç fiyatlarındaki farkta uçurum oluştu. 2018 in 11. 12. ayı ve 2019 un ilk ayında sıfır araç satışları durma noktasına geldi. Haliyle 2. el piyasası da aynı durumdaydı. 2019 ilk çeyreğinde hükümet tarafından çıkarılan sıfır araçta ötv indirimi ve hurda araç teşfikiyle biraz satışlar canlanır gibi oldu. 2019 un 6. ayıyla birlikte araç kredilerinde kampanyalarla bu canlanma tetiklendi. 7. 8. 9. aylarda sıfır araç satışları hızla artış gösterdi. Öyle ki bayiler 11. 12. ayda gelecek araçlarını 9. aylarda sipariş alıp tükettiler. 12. aya gelindiğinde 2020' nin 1. 2. ayında üretimden gelen araçları satmaya başladılar. Ve mart ayına geldiğimizde malum pandemi sürecine girildi. Tüm markalar üretimi durdurdu. Hızlanmış piyasada talep zaten hızlı olan 2. el piyasasına yöneldi. Ve hükümetin hiç gerek yokken zaten hızlı olan piyasada araç kredilerini düşürmesi adeta piyasaya doping etkisi yaptı. Son 3 ay içerisinde fiyatlar olması gerekenin yüzde 15 kadar yukarısına çıktı. Bu süreçte sektör bir çok facebook, instagram, whatsapp galericilerini de piyasaya sürmüş oldu. Zaten yükselen piyasada elindeki aracına sahip çıkıp bekleseler bu arkadaşlarımız aynı kazancı yine sağlamış olacaklardı. Ama kötü piyasalarda da bekleriz hemen sektörümüzü terk etmesinler.

Bu piyasa böyle gider mi?

2 aydır sıfır araç fabrikaları tam gaz üretime devam ediyor. Fakat üretim talebi şuan karşılayamıyor. Bu talebin yüzde 50 sini sektörümüz içinde büyük çapta 2. el oto alım satımı yapan firmaların çoğunun farklı bayileri parselleyip bayiye gelen sıfır araçları alıp 2. elde sıfırın üzerinden satmasından kaynaklı buna çanak tutan sıfır araç bayilerinin kasıtlı satış politikaları sektörde bu yükselişi önlemek için işin sorumlu yetkilileri reisi bile yanıltıp 2 ay öncesinde sıfır araçta ötv indirimi olacak açıklaması bile yaptırdılar. Olmayan üretimi yetmeyen talebi karşılamayan bir üretimde devlet neyin ötv sini almayacaksa buda ayrı bir soru. Sıkça söylenen sözlerden biri reisi yalnız bırakıyorlar yanıltıyorlar. Diyoruz ya işte buda bunun tam bir örneği üretimi olmayan yetmeyen bir sıfır araç furyasında reise ötv indirimi olacak açıklaması yaptırmak. Evet devlet söylediği sözün arkasında durur. Ötv indirimi gelmez demiyorum. Ama ne zaman gelir ne zaman sıfır ve 2. el fiyatları yerine oturur bunun tek cevabı var ne zaman sıfır araç almak isteyen bir kişi istediği bayiden istediği aracı beğenerek ve sabit fiyat garantisiyle ne zaman alabilirse o zaman. Bu tarihte 2021 in 3. ayından erken olmaz ve bu piyasanın ateşi anca o zaman normale döner.

Fiyatlar Geri Gelir mi?

Her yükselişin bir sonu vardır. Bu yükselişinde sonu mutlaka olacak ve sona yaklaşmak üzereyiz. O yüzden tavsiyen nasılsa bir ay sonra yüzde on kazanıyorum deyip ihtiyaç harici yatırım amaçlı araba almanızı tavsiye etmem. Ve bir tavsiyem de facebook, instagram, whatsapp ve sahibindenin çakma galericilerine imamsanız imamlığınızı öğretmenseniz öğretmenliğinizi polisseniz polisliğinizi yapın. Zaten yükselen piyasada 2 araba alıp satıp para kazandım sanıp saçma sapan fiyatlarla verip yazıp piyasanın dengesini bozmayın. Sadece tavsiyede bulunuyorum çünkü sağ olsun devletimiz vergiyi denetlemeyi sadece bu işi hakkıyla yapandan almasını bilir. 3 yıldır altyapısını hazırlamadan çıkaracam dediği 2. el oto alım satım kanunu bir beş yıl daha öteler gibi görünüyor.

Yetki Belgesiz Satış Yasaklanmalı çünkü kayıt dışı!

2 el oto alım satımıyla alakalı konuya değinmişken söylemeden geçemeyeceğim. Ülkede en büyük kayıt dışı ekonominin bir ayağı da 2. el oto alım sektöründedir. Bunun önlenmesinin tek ama tek bir yolu vardır.. 2. elde eğer kanunu çıkaracaksanız yeterlilik değil yetki belgesini alırken insanları çok zorlamayın. Ve noterlerde yetki belgesi harici vekalet ile oto alım satımını yasaklayın bunu yapın 3 ay içerisinde bu sektörden 3 yılda alamadığınız vergiyi alırsınız..