Özçelik İş sendikası Karabük Şube delege seçimleri geçtiğimiz hafta tamamlandı. Kar taneleri birleşip çığ oldu, damlalar sel oldu, sandıkları patlatıp ezici bir sayı ile delege seçimlerinde sildi süpürdü. Sandıkların açılıp baş temsilcilik önündeki birbirine inanmış, kenetlenmiş insanların yürekten coşkusunu canlı yaşayan tek gazeteci o k aylar önce “dip dalgası geliyor” demekle ne kadar haklı olduğumuzu bir kere daha gördüm. Her anını adım adım izlediğimiz delege seçimlerinin ardından yansımaları görelim istedik. “Çark edenleri, tornistanları, dün dündürcüleri” gördükçe vay be dedik. Hesapları şaşanların yaşadığı hayal kırıklıklarını gördük, duyduk. İki kelam olsun edelim dedik.

DEMEDİM Mİ?

Efsane başkan rahmetli Metin Türker’in emanetlerine sahip çıkamadınız demedim mi? Karabükspor’a sahip çıkamadınız demedim mi? Halkına, işçisine verilen Kardemir gerçekte neden zarar ediyor u hiç mi hiç sorgulamadınız demedim mi? İşçi lokali, memurlar lokali, havuzlu bahçe, yazlık kışlık sinema gibi bütün sosyal kazanımlar bir bir elden giderken sesiniz çıkmadı demedim mi? Zamanı geldiğinde teşekkür etmeyi bilmek lazım demedim mi? Kendi camianızın çocuğuna sahip çıkmanız gerekir demedim mi? Hesaplarınız şaşacak demedim mi? Bu bir dip dalgası, tek yumruk, tek yürek geliyor demedim mi? Elbette daha çoook şeyler söyledik te şimdilik bizde kalsın!

Şimdi bir kez daha söylüyorum;

Bu inanmışlık, bu birliktelik, bu kardeşlik bozulmadığı sürece bu dalga daha da büyüyecektir. Araya nifaklar girmedikçe, dün dündürcülere itibar edilmedikçe, küçük hesapçı prim verilmedikçe dalgalar dalgaları izleyecektir. Kaybolan kazanımlar bir bir geri gelecektir. Hem işçinin hem kentin sosyal hayatı değişecektir. Aslına bakılırsa çok şeyler değişime gebedir. Buradan bir kez daha tarihe not düşüyorum. Demedi demeyin! ------------------- Yazının sonunda teşekkürü hak edenleri de unutmamak gerekir. Sandığı işçinin hür iradesinin önüne koyan Çelik İş Sendikası Genel Merkez Yönetimine, İşçi nin hür iradesine kimse karışmasın. Patronlar o k bizler burada taraf değiliz yaklaşımı gösteren; Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar'a Mescier Demir Çelik Sahibi Mehmet Mescier'e Siyaseten taraf olmayarak eşit mesafede duran siyasetçilerimize işçiye ve demokrasiye inanç ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz. Özçelik Sendikası Delege Seçimlerinin görüntülerini izlemek için tıklayınız; Seçimin Ardından kutlama görüntüleri; https://fb.watch/8aNML-nICs/ Seçim Anından yapılan canlı yayınlarımız: https://fb.watch/8aNSciIh4i/ https://fb.watch/8aNWZIM3C3/