Kardemir Kavşağı Projesinde gelişmeler devam ediyor. AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Kardemir Farklı Seviyeli Kavşak projesinin sürecini yakından takip etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde projenin ihale edileceği müjdesini veren vekiller, proje bedeli ve ihale süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Proje Bedeli 64 Milyon TL

AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal tarafından yapılan ortak basın açıklamasında Kardemir Kavşak Projesinde son aşama yaklaşıldığı ifade edildi. İhale sürecinin vize aşamasında oluğunu belirten vekiller proje bedelinin ise 64.000.000,00 TL o k öngörüldüğünü vurguladılar.

“Kardemir Kavşağı Yeniden Projelendirilmiştir”

Şuan ki kavşağın trafiği karşılamakta yetersiz kaldığına dikkat çeken vekiller yaşanan trafik yoğunluğunun giderilmesi için Kardemir Kavşağının yeniden projelendirildiğini söylediler. Yeni proje ile birlikte kavşak ve bağlantı kollarının geometrik ve fiziki standartları iyileştirilerek yakıt ve zaman tasarrufunun sağlanması hedefleniyor. Bununla beraber taşıt işleme, maliyet kayıplarının azaltılması daha güvenli ve konforlu bir ulaşım ile trafik, can ve mal güvenliğinin arttırılması ise projenin diğer hedefleri arasında yer alıyor.

“Proje de Alt Geçit ve Köprüler Olacak”

D 030 ve D 755 yollarının kesişim noktasında bulanan Kardemir Kavşağı aynı zamanda Kastamonu, Zonguldak ve Ankara’nın bağlantısını sağlanıyor. Şehir içi trafiği ile KARDEMİR Fabrikasına da hizmet veren KARDEMİR kavşağı yenilenen projesi ile daha elverişli hale gelecek. Yenilenen kavşak projesinde 514 metre uzunluğunda altgeçit yer alırken söz konusu altgeçitin üzerinde ise 4 adet köprü yer alacak. Söz konusu köprülerin ikisi (1x31m, 1x23m), diğer iki köprünün (1x93m, 1x425,5 m)  ise dere köprüsü olması planlanıyor.  Bununla beraber projeyle birlikte 115 bin metrekare bitümlü sıcak karışım imalatının yapılması planlanıyor. Projenin tamamlanması ile vatandaşların yaşadığı trafik yoğunluğunun azalacağını vurgulayan Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, aynı zamanda sürücülerin daha güvenli ve standartları yüksek konforlu ulaşım imkanı sağlayacaklarını ifade ettiler. Projenin adım adım takipçisi olacaklarının altını çizen vekiller Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU’na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir URALOĞLU’na ve Karayolları Bölge Müdürümüz Yüksel OĞUZHAN’a teşekkür ederek, projenin şehrimize hayırlı olmasını dilediler.