Sadeyaka Köyü Kalkınma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Cihangir Ceylan  yaklaşık 5 yıl önce hayalini kurduğu caminin inşaatını bitirdi. Köyde birlik ve beraberliği  sağlayan Sadeyaka Köyü Merkez Camii ve Köy Konağı açılışı 6 Mayıs Cuma günü gerçekleşmişti. Kurucu Başkan Cihangir Ceylan yıllar önce hayali kurulan caminin perde arkasını Karabük Derin Haber'e anlattı. 
2017 yılında temeli  atılan Sadeyaka Köyü Merkez Cami ile köydeki ikilik ortadan kalkmış oldu. Caminin açılışı ile birlik ve beraberliğin sağlandığını ifade eden Kurucu Dernek Başkanı Cihangir Ceylan, yaklaşık 5 yıl önce hayalini kurdukları cami ve köy konağına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Sadeyaka Merkez Camii yokken köyde iki eski caminin olduğunu belirten Ceylan, cami hocasının 15 gün sırayla iki mallenin camiilerinde görev yaptığını belirtti. Bununla beraber söz konusu camilerin eski ve cemaate yetersiz kaldığını belirten Cihangir Ceylan yapılan modern camii ile cenaze ve bayramlarda köy halkının rahatlıkla dini görevlerini yerine getirebileceğini ifade etti.

"Birlik ve Beraberliği Sağlamak İçin Bu Camii'yi Yaptık Allah'a Şükür"

Yaklaşık beş yıl önce hayalini kurdukları caminin ibadete açılma sürecini Karabük Derin Haber'e anlatan Cihangir Ceylan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
"2017 temel attık. Bir yıl para toplamakla geçti. 4 buçuk yıl gibi camii inşaatı bitti. Bizim köyde iki tane camii vardı, çok eskiydi. Köyde bir vatandaş evini vermiş camii o k kullanılmış. Camilerin biri bir mahallede birisi bir mahallede. Camii imamı 15 gün bir yerde 15 gün bir yerde kalıyordu. Köydeki ikiliği bitirmek için iki mahallenin ortasına birliği ve beraberliği sağlamak amacıyla camiyi yaptık Allah'a şükür. Bununla beraber Gasilhane, abdest alma yerlerimiz her şeyi ile mükemmel bir camii yaptık.
Benim inşaaata başladığım dönemde demirin tonu bin 900 liraydı şuanda 19 bin lira. Hazır betonun metresini ben 120 liradan alıyordum. Şuanda 900 lira olmuş. Benim tahminime göre 3 milyonu buldu. "

"Açılış Töreni Cuma Namazının Ardından Düzenlenmişti"

Sadeyaka Köyü Kalkınma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından köy sakinlerinin ve hayırseverlerin desteği ile yapılan Eskipazar Sadeyaka Köyü Merkez Camii ve Köy Konağı 6 Mayıs Cuma günü Cuma namazının ardından ibadete açılmıştı. Açılış törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Eskipazar Kaymakam Vekili Ovacık Kaymakamı Bahadır Yılmazi, il genel meclisi üyeleri, köy muhtarı ve Dernek Başkanı Bilal Kıraç ve Kurucu Başkan Cihangir Ceylan katılmıştı.