Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Yunanistan’da yaşanan Bayrağımızın yakılması olayları ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Köse, mesajında yaşanan olaydan duydukları kırgınlığı dile getirerek durumdan duydukları rahatsızlığın altını çizdi. Bir grubun ideolojik biçimde ve önünü ardını düşünmeden gerçekleştirdiği eylemlerden tüm Yunan toplumunun sorumlu tutulamayacağını ifade ettiği mesajında; Kardeş Şehir Skydra ile barışı ve hoşgörüyü merkeze a k durumu müzakere edeceklerini ve halkları her zamankinden daha duyarlı olmaya yöneltmek üzere hareket etme çağrısında bulunacaklarını dile getirdi. Başkan Köse’nin mesajının tüm metni: "UNESCO listesinde olan, tüm toplum Miras kalmış Ayasofya 'nın yeni resmi statüsü nedeniyle Selanik'te bayraklarımızın ateşe verilmesini büyük bir endişe ve üzüntüyle karşılıyorum. Yunanistan'daki kardeş şehrimizle bu konuda müzakere ederek aramızdaki dostluk bağlarını güçlü tutacak, ancak kırgınlığımızı ve endişemizi de ileteceğim. Ayasofya gibi bir milenyum boyunca ayakta kalmış; paganlıktan semavi dinlere dek tüm inanç ve değerlere ev sahipliği yapmış bir mekânın adının ya da statüsünün değişmesi onun Dünya için kutsiyetini değiştirmeyecektir. Her Hristiyanın ve her Müslümanın, hatta insanlığın ortak değeri olması hasebiyle inançlı ya da inançsız her dünya vatandaşının kalbinde ve aklındaki yeri bâki kalacak, her birimiz yaşamlarımızı terk ettiğimizde Ayasofya yine orada ayakta kalacaktır. Tıpkı diğer ebedi yapıtlar gibi… Tüm bunları gözden kaçırarak esef verici bir biçimde bayrağımızın yakılması ile ilgili ise Atatürk bize izlememiz gereken en asil duruşu bundan 98 yıl evvel İzmir'de Yunan Kralının bayrak çiğnediğini hatırlatarak karşılık verilmesini bekleyenlere verdiği cevapla göstermiştir:

"Ben bu hatayı tekrar edemem. Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez, kaldırınız!"

Bizler bayrağımızı hiçbir koşulda çiğnetmeyecek ve hiçbir milletin bayrağına ve şerefine hakaret etmeyeceğiz. Kardeş Şehirler, ulus üstü statüsü olan kentler ve eserler; kültürel işbirliği kadar barışın teminatı için de vardır. Bu tarzdaki münferit ve belli ideolojilerdeki grup ait davranışları parçası oldukları toplumun tamamına mâl etmek hakkaniyetli olmayacaktır. Bu nedenlerle Safranbolu Belediyesi o k Yunanistan’daki kardeş şehrimiz Skydra ile diplomatik düzeyde gerekli iletişimi kurarak kent halklarını barışa ve kardeşliğe içtenlikle yöneltmek üzere harekete geçme çağrısında bulunacağız. Yeniden ve inançla "Bayrak bir milletin şerefidir!"