ARŞİV

Safranbolu Belediye Spor 2016 – 2017 sezonunu açtı

Abone Ol

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Garnizon Komutanı Jnd. Albay Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü İsmail Özcan ve çok sayıda davetlinin katıldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu belediye Spor Kulüp Başkanı Mehmet Koca; “ Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy, ve bizim gibi Safranbolu’yu seven arkadaşlarımız ile Birlikte Safranbolu’yuz sloganıyla çıktığımız bu yolda, bu güzel ilçenin gençlerine sporu sevdirmek, adımızı sportif başarılarla da dünyaya duyurmak üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bildiğiniz gibi son iki sezonda Bal Ligine katılmayı şanssızlıklar nedeni ile elimizden kaçırdık. Bu yıl inşallah sadece futbol değil Basketbol, voleybol, hentbol gibi branşlarla da adımızdan söz ettirmeyi, yani başarıyı hedeflemekteyiz.

Safranbolu Belediye Spor ailesi o k bu sezon sporun hemen her branşında yer almayı planlıyor, hedeflerimizi teker teker gerçekleştiriyoruz. Bunları gerçekleştirirken de tabi ki maddi ve özellikle manevi destek gerekmekte. İnanıyorum ki yeni sezonda taraftarlarımız bizleri yalnız bırakmayacak, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yine sporcularımıza itici güç o k tribündeki yerlerini her karşılaşmamızda alacaklardır.

Ben bu bağlamda 2016 – 2017 sezon açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan değerli protokol üyelerimize, her daim destekçimiz olan değerli Safranbolu halkına, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy Beyefendiye, sponsorlarımıza teşekkür ediyor, tüm branşlarda başarıları ile bizleri gururlandıracaklarına inandığım sporcu kardeşlerimize kazasız belasız bir sezon diliyor, 2016 – 2017 sezonunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan ise, 2016 – 2017 spor sezonunun tüm gençlerimize hayırlı olmasını kazasız, belasız bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müdürlüğü alışmaları hakkında bilgiler veren Özcan; “ Çim sahanın çok yakında yeniden düzenleneceğini, stada bir de yeni tribün yapılacağı müjdesini vermek isterim. İnşallah devletimizin ve devlet büyüklerimizin katkılarına devam etmeleri ile birlikte güzel yatırım devam edilecektir. Ben inanıyorum ki kardeşlerimiz bizleri başarıları ile mutlu edeceklerdir. Bu vesile ile yeni sezonun Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyor, tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

Sezon açılışında son o k Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konuştu.

Yeni sezonda müsabakalarda mücadele edecek tüm takım başarı dileklerini ileten Başkan Aksoy; “ Değerli dostlar, Safranbolu’muz bir Dünya Miras Kenti. Bu güzel kentte turizmi çeşitlendirmemiz lazım. Sadece kültür ya da doğa turizmi ile yetinmeyip onun yanına mutlaka kongre turizmi gibi sportif branşlardaki spor turizmini de katmamız lazım. Alt yapı sağlam olduğunda üzerine bina inşa etmek oldukça kolaylaşıyor. Bakınız Safranbolu’da geçtiğimiz yıl gerek ulusal gerek yerel anlamda pek çok şampiyonayı organize ettik. Bu şampiyonalar neticesinde önemli takımlar ve önemli sporcular buraya geldi. Safranbolu’da kaldılar yani konakladılar ve gezme fırsatı buldular. Bu anlamda da Safranbolu’muza ekonomik anlamda ciddi katkılar sağladılar. Bunun yanı sıra, Safranbolu’nun ismini faaliyetlerde duyurma imkanı  elde ettik” dedi.

Stadın tadilatı hususunda Değerli büyüğümüz Mehmet Ali şahin beyefendi ve Spor Bakanlığımız ile ciddi görüşmelerde bulunduk. Bunun yanında Karabük Sporumuzun antrenman sahasının Safranbolu olması için ikili çalışmalarımız var. İnşallah bunlar kısa sürede neticelenir. Belediyemiz özellikle tesisleşme anlamında ok ciddi hazırlık girdi. 2010 yılında suni çim sahayı Safranbolulu hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bunun yanında da her hizmete aldığımız parka bir spor alt yapısı koyarak çocuklarımız spora teşvik ediyoruz. Çocuklarımızı sanal ortamdan mutlaka kurtarmalı ve spora teşvik etmeliyiz. Yine Belediye Spor futbolda 7, basketbolda 3 branşta bizleri temsil ederken, masa tenisi, voleybol, tekvando branşlarında takımlar çıkartarak bölgesel ve yerel liglerde mücadele edecekler. Ailelerimize sesleniyorum. Yüce Atatürk’ün de dediği gibi Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur. Biz unu, suyu, şekeri veriyoruz. Gelin helvayı hep birlikte yapalım. Ben bu vesile ille takımımızın sezon açılışında bizleri yalız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, tüm sporcu evlatlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Aksoy’un konuşmasının ardından protokol üyeleri sahaya inerek santra vuruşu ile sezonu açarken sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.