İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karabük'ün Safranbolu ilçesine ziyarete geldi. İmamoğlu'nun ziyareti, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mini mitinglere dönüştü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Safranbolu Belediyesi önünde büyük bir kalabalık karşıladı. İmamoğlu, Safranbolu Belediyesi önünde toplanan coşkulu kalabalıklara hitap etti. Kötü ve zehirli bir dilin siyasetin ana merkezine oturmuş durumda olduğu tespitini yapan İmamoğlu, “Kötü dili olan insanlar için, ‘O kalbi kötülükle bezenmiş olanlara, Allah akıl versin’ diyorum, ‘Allah akıl versin.’ Allah şahittir ki, vallahi billahi öyle bir inancım var, benim duam genelde tutar, ama bunlara tutmadı. Keşke tutsaydı. Keşke kötülükten kurtarsaydım bunların kalplerini. Ama olmadı. Ne yapacağız? Bu bir avuç insana, memleketin kendilerini sahibi gören bu bir avuç insana, tarif ettikleri Mayıs ayında, ‘Söz milletin’ diyeceğiz. ‘Hadi güle güle’ diyeceğiz” dedi. “Dayanışma içinde, çok hazırız” diyen İmamoğlu, “Özellikle Altılı Masa’nın kıymetli liderleri çok özenli çalışmalılar, çok hızlı süreçleri toparlamalılar ve milleti bu coşkuyla hep birlikte yola çıkarmalılar bir an önce. Sorumluluğumuz büyük. Yükümüz ağır. Size bir şey söyleyeyim; milletçe söylüyorum, yanlış anlamasınlar: Vallahi de billahi de gençliğimiz var. Gençliğimiz var milletçe. Ve başardık; yine başaracağız” ifadelerini kullandı.

“HER KONUDA TEK KİŞİNİN AĞZINA BAKAN BİR SİSTEMLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Siyaset üstü bir döneme girildiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Ve bu siyaset üstü dönemde siyaseti değil, ‘ben-sen kavgası’ değil, ‘biz’ olabilmeyi başaracak bir biçimde, kardeşçe bir ortamı hep birlikte var etmeliyiz. Bu konuda yoğun çalışmalar içerisinde olan bir ekibiz. Göreceksiniz, mutlaka başaracağız. Ülkemizde, ‘Her şeyi ben bilirim’ diyen bir anlayışla mücadele ediyoruz. Her konuda tek kişinin ağzına bakan bir sistemle mücadele ediyoruz. Benim milletimin aklı, kendine yeter. Benim milletimin aklı, bir araya geldiğinde dünyada mucizeler yaratır. Ama bir kişinin aklına dayalı bir sistem, bizi her türlü belayla buluşturur. Bu güzel memleket, insanının ortak aklını, insanının düşüncelerini, insanının fikirlerini bir arada kardeşçe organize etme yeteneğini ortaya koyan bir yönetime muhtaçtır. Bir an önce bu rejimi, bu anlamda değiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL'U BEN ALMADIM, 16 MİLYON İSTANBULLU ALDI SİZDEN”

“Bir hukuksuzlukla mücadele ediyoruz” diyen İmamoğlu, “Uydurma işlerle hakkımızda soruşturmalar açılıyor. Niye? ‘Vay efendim İstanbul'u sen bizden nasıl alırsın?’ Allah aşkına, İstanbul'u birincisi ben almadım, 16 milyon İstanbullu aldı sizden. Ben almadım. Dediler ki; ‘Sizi beğenmiyoruz.’ Bir de üstüne haksızlık yaptınız, 806 bin oy farkla, İstanbul'un tarihinin en büyük oy oranıyla, Belediye Başkanı seçtiler. Millet aldı sizden. Peki neyi aldı? Size ait olanı değil, millet dedi ki; ‘Bana ait olan şeyi, sen iyi yönetemedin. Senden devralıyorum bunu, hak edene veriyorum.’ Bu kadar. Memleket, bu güzel cennet vatan, bizim evimiz. Bu evin tapusu kimin? 86 milyon insanın. Yok birbirimizden farkımız. Ne benim hakkım şurada bulunan bir vatandaşımızdan fazla ne bir vatandaşımızın hakkı benden fazla. Eşiz, 86 milyon. İşte bu duygu, bizi daha güçlü, daha inançlı kılacak. Ne yapıyorlar? ‘E sen bunu aldın. Hadi bakalım uydurma bir davayla senin elinden bunu alalım.’ Bu millet ne der biliyor musun? ‘Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan’ derler” şeklinde konuştu.

SAFRANBOLU HALKI, İMAMOĞLU’NU BAĞRINA BASTI

İBB’nin destekleriyle dış cephe yenilemeleri tamamlanan Kaya Erdem Caddesi’ndeki inceleme gezisinden önce Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret etmek isteyen İmamoğlu’nu, belediye binası önünde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Vatandaşların sevgi gösterileri altında zorlukla belediye binasının merdivenlerine çıkabilen İmamoğlu, burada yurttaşlara bir konuşma yaptı. İmamoğlu, Safranbolu’da kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti, “Sağ olun. Çok mutlu oldum. Ben, Başkanımızla caddeyi gezmeye gelmiştim. Nasıl gezeceğim caddeyi? Onurlandım, gururlandım. Teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Elif Hanım'a ben ilk seçildiği günden itibaren, hep bir arada buluşmayı ve burayı dolaşmayı çok istediğimi söylemiştim. Kısmet bugüne oldu.” sözleriyle dile getirdi.

“YAPILAN HUKUKSUZLUĞA KARŞI MUAZZAM BİR VATANDAŞ DURUŞU VAR”

Safranbolu ziyaretinin “hak, hukuk, adalet" buluşmasına dönüştüğünü belirten İmamoğlu, “Allah kalbine göre versin, derler ya insana; ben diyorum ki, ‘Bu insanların kalpleri, kötü işlere çalışıyor. Ama ben de inanın iyi kalpli bir insan olduğumu düşünüyorum. Allah da kalbime göre veriyor.’ Yapılan hukuksuzluğa karşı muazzam bir vatandaş duruşu var. Bu haysiyet mücadelesi, zaten bilmelisiniz ki Ekrem İmamoğlu mücadelesi değil. Bu mücadele, milletimizin haysiyet mücadelesi. Kesinlikle milletimiz adına verilen bir demokrasi mücadelesi. O bakımdan görüyoruz ki, vatandaşlarımızın vicdanında bu kötü hareketleri asla yer bulmadı, bulmayacak. Benim gönlüm rahat. Ben, İstanbullu halkına, 16 milyon insanımıza sırtını dayamış bir hemşerinizim, kardeşinizim. Ama aynı zamanda milletimize sırtını yaslamış bir kardeşinizim. Onların vicdanına, onların yüreğine güveniyorum. Onlar en doğru kararı vereceklerdir” dedi.

“BİR AVUÇ İNSANA, ‘SÖZ MİLLETİN, HADİ GÜLE GÜLE’ DİYECEĞİZ”

İmamoğlu, “Edilmedik laflar, atılmadık iftiralar ve ortaya koyan fesat-fitne işleri, açıkçası belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde açık ara hiç böyle olmamıştı. Ancak, milletimizin güzel bakışıyla, buna son vereceğiz. Buna son vereceğiz ve insanlarımızın huzurunda demokrasi kuralları çerçevesinde, biz bu ülkenin geleceğini konuşacağız. Aklı konuşacağız, bilimi, üretimi konuşacağız. Kültürü, sanatı konuşacağız. Gençlerimizin geleceklerinden kaygı duymadıkları bir ortamı konuşacağız. Konuşmakla kalmayacağız; bunu hep birlikte var edeceğiz. Kötü dili olan insanlar için, göreve geldiğim günden değil, daha öncesinden beri dua ediyorum. ‘O kalbi kötülükle bezenmiş olanlara, Allah akıl versin’ diyorum, ‘Allah akıl versin.’ Yani Allah şahittir ki, vallahi billahi öyle bir inancım var, benim duam genelde tutar, ama bunlara tutmadı. Keşke tutsaydı. Keşke kötülükten kurtarsaydım bunların kalplerini. Ama olmadı. Ne yapacağız? Bu bir avuç insana, memleketin kendilerini sahibi gören bu bir avuç insana, tarif ettikleri Mayıs ayında, ‘Söz milletin’ diyeceğiz. ‘Hadi güle güle’ diyeceğiz.” dedi.

CADDEDE İMAMOĞLU İZDİHAMI

Konuşmasının ardından Başkan Köse’yi makamında ziyaret eden İmamoğlu, İBB’nin destekleriyle dış cephe yenilemeleri tamamlanan Kaya Erdem Caddesi’nde, Safranbolu Belediye Başkanı Köse ile birlikte bir inceleme gezisinde bulundu. Gezi, vatandaşların zaman zaman izdihama dönüşen yoğun ilgisi altında zorlukla da olsa gerçekleştirildi. Esnafla sohbet eden İmamoğlu, vatandaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">