Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz Belediye Hayvan Barınağı'nı ve Hayır Çarşısı'nı Ziyaret Etti Kaymakam Mehmet Türköz Safranbolu Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Türköz'e Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Veteriner İzzet Kubilay Bağ eşlik etti. Barınak hakkında bilgiler alan Mehmet Türköz ''Hayvanları çok sevdiğini özellikle sahipsiz sokak hayvanları için elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu '' dile getirdi.

''Veren El ile Alan Elin Buluştuğu Yer'

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ardından Safranbolu Hayır Çarşısını ziyaret etti. Hayır Çarşısı ''Veren El ile Alan Elin Buluştuğu Yer'' sloganıyla Safranbolu Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaş yardım edebilmek amacıyla kurulmuştu.. Hayır Çarşısı ziyaretinde de Kaymakam Mehmet Türköz'e Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse eşlik etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Elif Köse ''Pandemi sürecinde sağlık koşullarını göz önünde bulundurarak bir süre Hayır Çarşımızın hizmetine ara vererek Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'de Sosyal Dayanışma ve Koordinasyon merkezi açmıştık. Bu süreçte çarşımızı tadilata sokup daha nitelikli, fonksiyonel ve kapsamlı hizmet verebilmesi için yenilemeler yaptık. Hizmet alanı ve fiziksel şartları iyileştirilip genişletilen Hayır Çarşımızda ev eşyası, giyim bölümlerinin yanı sıra sosyal marketimiz ve kırtasiyemiz de mevcut. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğimiz Halk Kart ile sosyal marketten ihtiyaçlarını alabilecekler." ifadelerine yer verdi.

"Hayır Çarşısı Dört Bölümden Oluşuyor"

Hayır çarşısı hakkında açıklamalarına devam eden Köse," Dört bölümden oluşan Hayır Çarşımızda Eşyaların depolandığı ve sergilendiği alanların dışında Hayır Çarşısı binasına, bir ofis ve gıda bankası alanı da eklendi. Böylelikle ihtiyaç sahipleri giyimden mobilyaya, beyaz eşyadan gıdaya, hasta yatağından tekerlekli sandalyeye kadar neye ihtiyaçları varsa bizden yani Hayır Çarşımızdan temin edebilecekler. Ayrıca marketimizde seralarımızda üretimini yaptığımız sebze, meyvelerden hazırladığımız kışlıklarımızda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için market reyonumuzda yerini aldı. Biz her zaman her alanda vatandaşlarımızın yanındayız'' ifadelerinde bulundu.