Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selahattin Altan, Yüksekokul Sekreteri Özgür San, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bünyamin Gün, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.  
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği oratoryo gösterisinde, oyun ve skeçlerle Türk milletinin kahramanlık öykülerini yansıtan sahnelere yer verildi. “Çanakkale 1915” konulu oratoryo gösterisinde izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.
Gösteride Duhan Çetin’in söylediği “Yaşasaydım Aranızda Olacaktım” şiiri seyirciler tarafından büyük beğeni gördü. Programda “Her Şehidin Ardından Bir Türkü Söylenirmiş Annem” ve “Çanakkale” gibi türküler de koro eşliğinde seslendirildi.
Program, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mahire Gayıbova ve Mustafa Aydın tarafından hazırlandı. Oratoryonun müzik desteği kısmı ise Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından sağlandı.