Safranbolu da kar yağışı rekora gidiyor. Son 60 yılın rekor kar yağışının yaşandığı ilçe de karla mücadele devam ediyor. Son 60 yılın yağış rekorunun gerçekleştiği Safranbolu'da 4 gün boyunca aralıksız yağan karla mücadele için 24 saat mesai yapan Safranbolu Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, sürekli çalışarak ana arterleri açık tuttu ve trafiğin akışını sağladı. Kar yağışının durduğu kısa sürelerde ara sokak da müdahale etmeye başlayan ekipler, kar küreme çalışmalarının ardından buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon işlemlerini gerçekleştiriyor. Merkezde 70 santimetreyi geçen kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1.5 metreyi geçtiği Safranbolu'da 50-60 yıl sonra kar yağışında yeni bir rekor kırıldığı görüldü.

Ekipler Karla Mücadelede Var Gücü İle Çalışıyor

Safranbolu'yu etkisi altına alan rekor kar yağışı sonrası 55 kişilik Karla Mücadele Ekipleri, 4 gündür durmaksızın çalışıyor. Kriz masası ile birlikte toplam 80 kişilik ekip, sayısı 13'e varan iş makinesiyle şehir merkezinde hizmet veriyor. Ekipler, Bartın-Kastamonu ve Karabük illerine bağlantı sağlayan karayolunda kar dolayısıyla trafik akışının engellenmemesi için çalışmalarda bulunarak Karayolları Müdürlüğü´ne de destek verdi. Okulların üst üste 4 gündür tatil edildiği ilçede belediye ekipleri, ana arterlerin yanında özellikle hastaneye çıkan yolların kapanmasına izin vermedi, resmi kurum çıkan caddeleri sürekli açık tuttu.

“Araçlarınızı Yol Kenarlarına Park Etmeyin”

Safranbolu da kar yağışı  açılan yolların tekrar kapanmasına neden olurken bununla beraber  belediye ekipleri kar küreme çalışmalarında zorluk yaşadı. Safranbolu'da, özellikle Sadri Artunç Caddesi gibi yoğun trafiğin olduğu caddelerde gerçekleştirilen kar küreme çalışmalarında ise yol kenarlarında bırakılan ve kaldırım park edilen araçlar yüzünden aksamalar yaşandı. Belediye ekipleri, karla mücadelede sadece temizleme değil, hasta vatandaşları hastaneye yetiştirme, ihtiyaç sahibi vatandaş yardımcı olma, sokak hayvanlarını besleme gibi çalışmaları da aralıksız yerine getirdi.

"Son 60 Yılın Doğal Afetinde Yanımızda Olan İlçe Halkına Teşekkür Ederim"

Belediye Başkanı Elif Köse, son 60 yılın en yoğun kar yağışını önceden aldıkları önlemler sayesinde önemli bir sorun yaşamadan geride bıraktıklarını söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden daha önceden aldıkları veriler doğrultusunda bir kriz masası oluşturduklarını ve kar yağışıyla birlikte mesaiye başladıklarını anlatan Köse, "Kar yağışı ilçemizde 4 gündür durmaksızın devam ediyor. Ekiplerimiz ile daha önceden hazırlıklarını tamamladığımız çalışmalarımıza yağışın başladığı saniyeden itibaren başladık. 24 saat durmadan sahada -7, - 8 derece sıcaklıkta ekiplerimiz görev yaptı ve hala devam ediyorlar." diye konuştu. İlçede ana cadde ve yollarda ulaşımın hiç durmadığını, ara sokakla ise kısa sürede açıldığını anlatan Köse, "Bizi zorlayan sokak ve cadde kenarlarına bırakılan araçlar. Bu araç zarar vermemek adına ekiplerimiz bir çok yere girmekte zorlandı, bazı yerlere giremedi. Araçlar kardan hiç görünmüyordu. Ekiplerimiz çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Ben bu zaman içinde bize sabır gösteren Safranbolulu , son 60 yılın doğal afetinde yanımızda olan ilçe halkına teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi. Köse, yağışların bir hafta daha süreceğini, ekiplerin mesailerine aralıksız devam edeceğini, sorun yaşanması halinde kriz masasına 0 370 712 41 14 nolu hattan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.