Safranbolu Belediyesi tarafından, önceki dönem Belediye Başkalarından Necdet AKSOY’un döneminde yap –işlet – devret modeli ile 10 yıllığına işletmeye verilen ve sözleşmesi devam eden 18 Mart Şehitler Parkı’na 14 Haziran 2022 tarihinde yapılan denetimde, parktaki eksikler tespit edilerek yazılı o k bildirildi.
Sözleşmenin hükümleri gereğince Parkın bakım ve onarım işlerini yapması gereken İşletmeye, bu eksikleri gidermesi için süre verildi. İlgili 4 Birim Müdürlüğü temsilcileri, gerekli denetimleri yapmaya devam ediyor.

Belediye Üzerine Düşeni Yapıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konu ile ilgili yaptığı açıklamada parkın devredildiğinde tabelasının bile olmadığına dikkat çekerek, “Bu kadar anlamlı bir ismin nasıl olur da tabelasını asmazlar? Göreve geldiğimizde parkın yapımından yıllar geçmişti. Parkın girişinde işletmenin tabelası asılıyken, biz onu indirip şehitlerimizin anısına yapılan parkın tabelasını astık.” ifadelerine yer verdi.
Başkan Köse parktaki kuruyan çimlerden uzayan ot , çöplere, sulama vanalarının kapaklarının eksiğinden, budanan ağaçların dağınıklığına, musluklarının bakımsızlığından çocuklar açısından tehlike arz edebilecek depo alanının vaziyetine, oyun alanındaki eksiklerden temizliğine ve aydınlatma araçlarına kadar İşletmenin sorumluğu olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
“Mevcut işletmeye 14 Haziran 2022 tarihinde yaptığımız denetimde, fark ettiğimiz eksikleri ve aksaklıkları kendilerine yazılı uyarı o k bildirdik. On verilen süre sonucunda 26 Temmuz Salı günü ilgili Müdürlüklerimizin yapacağı denetimde bunların düzeltilmediği görülürse, kesin teminat Belediyemize irat kaydedilerek ihale tek taraflı fesih edilecektir.
Göreve seçildiğimizden itibaren çevreyi korumaya ve güzelleştirmeye, insanların yararlanacağı işler yapmaya odaklandığımız bir sosyal belediyecilik örneği sergiledik. Hiçbir işimizde kimseye müsamaha göstermedik. Şimdi de öyle olacak. Şehitlerimizin anısını yaşatan Parkımızın, On yakışır güzellikte olması için elimizden geleni yapacağız.”