FETÖ nün en üst düzey yöneticilerinden olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün KBÜ'nün eski hocası Ahmet Öksüz'ün Bank Asya Hesaplarındaki binlerce lira ve döviz dudak uçuklattı.

Karabük Cumhuriyet Bassavcılığınca düzenlenen iddianame doğrultusunda 8 Mart'ta ilk duruşma ile hakim karşısına çıkacak olan FETÖ nün en üst düzey imamlarından ve halen aranan Adil Öksüz'ün KBÜ de hoca iken gözaltına alınıp tutuklanan ve ihraç edilen Ahmet Öksüz'ün Bank Asya'da binlerce lirası ve dövizi olduğu ortaya çıktı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Öksüz'ün FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantılı veya destek ya da yardımcı olma durumu nedeniyle 20 Temmuz 2016'da kamu görevinden açığa alındığı, daha sonra 1 Eylül 2016 tarihinde kamu görevinden çıkarıldığı, 3 Ağustos 2016'da tutuklandığı belirtildi.
Ahmet Öksüz'ün FETÖ/PDY örgütüyle yakınlığı bilinen Azerbaycan Kafkas Üniversitesinde de görev yaptığı, çocuklarının FETÖ/PDY örgütüne ait olan ve çıkarılan KHK'lar kapsamında kapatılan okul ve dershanelerinde eğitim gördüğü ifade edildi.
Öksüz'ün Bank Asya'yı aktif o k kullandığı ve 2014 yılından sonra toplu para yatırma işlemi gerçekleştirdiği, çeşitli dönemlerde 12 bin 657,83 dolar, 20 bin lira, 23 bin lira, 44 bin 100 lira ve 107 bin 346 lira yatırıldığının aktarıldığı iddianamede, şüphelinin başka bankadan ihtiyaç kredisi kullandığı, bu durumun örgüt lideri Fethullah Gülen'in Bank Asya'ya sahip çıkılması çağrısına uyulduğunu gösterir delil olduğunun değerlendirildiği bildirildi. 

TELEFONU KIRILMIŞ!
Ahmet Öksüz'ün 15 Temmuz'dan 1 hafta-10 gün kadar sonra telefonunun kırılmasını bahane göstererek yeni bir telefon satın aldığının anlatıldığı iddianamede, eski telefonunu çöpe attığı, bu işlemi delil karartma amacıyla yaptığının değerlendirildiği, telefonun kırılması, kırılan telefonun tamiri için uğraşılmaması, telefonun saklanmasına dahi gerek duyulmaksızın imha edilmesinin şüpheli için somut şüpheler oluşturduğu yer aldı.
Ahmet Öksüz'ün 25 Temmuzda Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde bulunan odasında yapılan aramada herhangi bir digital materyale rastlanılmadığının tespit edildiğinin altı çizilen iddianamede, oysa aynı kurumda benzer görevlerde bulunan diğer şüphelilerin aramalarında iki sayfa zabıt tutulmasını gerektiren miktarlarda digital materyellerin tespit edildiğinin görüldüğü, bu durumun şüpheli tarafından delil karartmaya yönelik önceye dayalı tedbir aldığını gösterdiğinin değerlendirildiği ifade edildi.
İddianamede, şüphelinin 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişiminde aktif rol alan ve FETÖ/PDY örgütünün ikinci adamı pozisyonundaki Adil Öksüz'ün kardeşi olduğu, verdiği beyanlarında ağabeyi siyle olan ilişkilerine dair çelişkili beyanlar verdiği ve bu şüpheliyi de korumaya çalıştığının değerlendirildiği ifade edildi.
- Öksüz'ün ifadesi:
İddianamede ifadesine yer verilen Öksüz,  Adil Öksüz ile herhangi bir iletişiminin olmadığını söyledi.
Dörtyol İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu, üniversiteyi Bakü Devlet Üniversitesinde Azerbaycan Dil Ve Edebiyat Bölümünü okuduğunu, 2010 yılına kadar Kafkas Üniversitesinde çalıştığını, 2010 yılından bu yana ise Karabük Üniversitesinde görev yaptığını belirten Öksüz, 16 Temmuz 2016 tarihinden önce telefonda kayıtlarının olmamasının sebebinin telefonunu yeni almış olduğunu ileri sürdü.
Önceki telefonunun kırıldığını savunan Öksüz, bu sebeple telefonunu yenilediğini, açığa ayrılmadan önce iş yerindeki bilgisayarını yanına aldığını, iş yerinde başkaca herhangi bir digital materyal bulunmadığını, bu nedenle iş yerinde yapılan aramada herhangi bir şeye el konulamadığını aktardı.
Bank Asya'da 2008 yılında katılım bankası olması nedeniyle hesap açtığını, 17/25 Aralık sürecinden sonra hesabını kapattığını anlatan Öksüz, çocuklarının Fatih Kolejinde okuduğunu ancak darbe girişiminden sonra çocuklarının kaydını bu okullardan aldığını, bu okulu tercih etmesinin sebebinin çocuklarının iyi bir eğitim alması olduğunu, çocuklarından birisinin FEM Dershanesine gittiğini, ağabeyisi olan Adil Öksüz'le aralarının soğuk olduğunu, kendisiyle herhangi bir bağlantının ve iletişiminin olmadığını kaydetti.