ARŞİV

S.Bolu Bld Başkanı Aksoy'a Bakanlık İzin Vermedi mi?

Abone Ol

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a Tataristan'a gitmek için İçişleri Bakanlığı'na yaptığı izin talebinin geri çevrildiği iddia ediliyor.

Normal şartlarda yasal o k belediye başkanları yurt dışına gitmeden önce belediye meclisinden izin ve karar alırlar.

Edinilen bilgilere göre Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'da Tataristan'a gitmek için Safranbolu Belediye Meclisinden karar ve izin alması gerekiyordu. Ancak bundan yaklaşık 3 hafta önce belediye meclis toplantısı olmadığından Başkan Aksoy Belediye Encümeninden bu izin ve kararı aldı. Karar alırken encümende bulunan bir belediye meclis üyesi ise bu karara önce iznin belediye meclisinden alınması gerektiğini söyleyerek imza atmak istemedi. Ancak OHAL kapsamında İç İşleri Bakanlığı'nın izni gerekli olması nedeniyle daha sonra bu izni ve kararı imzaladı.

İç işleri Bakanlığı geçtiğimiz yıl ekim ayında yayınladığı genelge ile Belediye Başkanlarının yurt dışı çıkışlarında normal prosedürün haricinde izin şartı getirdi. Genelgedeki eni düzenlemeye göre büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları yurt dışında yapacakları temaslar için İçişleri Bakanlığından izin almaları gerekiyor.

İddia göre yaklaşık 3 hafta önce Safranbolu Belediye Encümeni'nden alınan Başkan Aksoy'un yurt dışı seyahati ile ilgili izin ve karar İç İşleri Bakanlığı'na gönderildi. Ancak Bakanlık bu talebi geri çevirdi.

Safranbolu gibi dünya miras kenti bir şehrin Belediye Başkanı'nın dünya genelindeki kültürel ilişkileri, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin yeni Brüksel'e gidip gelmesi göz önünde bulundurulduğunda, iddia doğru ise, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a  İç İşlei Bakanlığı'nın yurt dışına çıkış izni vermemesi akla değişik sorularıda beraberinde getirdi.