Bartın Üniversitesi Senatosu aldığı kararla, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) adını “Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu” o k belirledi ve alınan kararı Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) gönderdi. 
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in bütün milletimizin ortak bir kahramanı olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, “Darbeci hainler 30 kurşun sıkarak vatanından, ailesinden koparmak istedikleri Ömer Halisdemir’i öldürememişlerdir. Aksine, Terör Örgütü’ne mensup 10 koruma subayı sıktıkları kurşunlarla onu ölümsüzleştirmiştir. ‘On ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız’ diye evrensel bir mesaj veren dinin mensupları o k; Ömer Halisdemir artık yalnızca anne ve babasının değil, Türk Milleti’nin şehidi, aziz ve şerefli bir evladıdır. Biz de Ömer Halisdemir'i ve vatanı için Hak’ka yürüyen tüm şehitlerimizi hep şükranla ve minnetle anacak, asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.
“Milletimiz büyüklüğünü bir kez daha gösterdi”
15 Temmuz 2016 gününün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acımasız darbe girişimi olduğunu kaydeden Rektör Kaplan, “Son yıllarda aydınlık yarın erişme yolunda büyük ivme kazanan ülkemiz 15 Temmuz günü karanlığa itilmek istendi. Devletimizin bekasını ve demokrasimizi hedef alan hainlerin kalkıştığı darbe girişimi karşısında milletimiz vatanına, tarihine ve geleceğine sahip çıktı. Tarih boyunca egemenliğimize kasteden güçler karşısında hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan milletimiz bunun şanlı bir örneğini tekrar gösterdi.” diye konuştu.