4. Ulus rası Eğitim ve Değerler Sempozyumu (ISOEVA) başladı. Karabük Üniversitesi tarafından çevrimiçi gerçekleşen sempozyumda değerler eğitiminin önemine değinildi. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun korona virüs sürecinde değerler eğitiminin önemli olduğunun  ortaya çıktığı söyledi.

"13 Senelik Üniversitenin Bunu Başarmış Olması Çok Önemli"

Konuşmasında Karabük Üniversitesi hakkında bilgi veren Coşkun, " Üniversitelerin, eğitim kalitesi, araştırma, bilgi transferi ve ulus rası görünüm kriterlerine göre değerlendirildiği THE sıralamasında bu yıl 43 Türk üniversitesi yer aldı. Türkiye’den ilk bine, 11 üniversite girerken Karabük Üniversitesi Türkiye genel sıralamasında 10’uncu oldu. Devlet üniversiteleri arasında ise ilk 5’e girmeyi başardı. Sağladığımız dünyada ilk bine girme başarısı Karabük Üniversitesinin akredite olduğunu gösteriyor. Karabük gibi daha 13 senelik bir üniversitenin bunu başarmış olması, çok önemli" dedi.

"Sempozyuma 212 Bildiri Gönderildi"

Sempozyumu diğer sempozyumlardan ayıran özelliğin ise öğretmenlerin bu sempozyuma gösterdikleri ilgi olduğunu aktaran Çepni, "Böylece eğitimcilerimiz mesleki gelişim adına bu sempozyumlarda önemli kazanımlar elde etmektedir. Sempozyuma, 177’si yurt dışından toplamda 377 katılımcı 212 bildiri göndermiştir. Değerler insanların bakış açılarını etkilemede insanı algıları geliştirme ve değiştirme de oldukça etkilidir. Biz eğitimcilerin evrensel etik ve değer sorumluluklarımızın ışığında milletimizin boyasıyla boyanmış ahlaklı bireyler yetiştirmek etik ve değer telakkisini eğitimde en üst noktaya taşımak gibi bir görevi bulunmaktadır" diye konuştu. Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Ulusoy da konuşmasında, "Değerler eğitimin noktasında hep şunu söylüyoruz, biz kendi özümüzü kendi kültürümüzü bilerek ulusal ve evrensel değerler ile ortak noktada buluşturabilmemiz gerekiyor" dedi. 4. Ulus rası Eğitim ve Değerler Sempozyumu beş salonda 60 konu başlığında çevrim içi o k devam edecek. Sempozyum, değerler eğitiminin önemi bağlamında, Türkiye’deki bilim insanları olmak üzere çeşitli ülkelerden akademisyen ve araştırmacıların katılımıyla nitelikli aktivitelerin gerçekleştirileceği bir akademik ortam amaçlıyor. Üç gün sürecek sempozyumda sözlü bildiri sunumları ve ulus rası karma sergi de sunulacak. Gelecek nesilleri daha nitelikli ve bilinçli hale getirmek için emek veren öğretmenlerin "eğitimde iyi örnekler" sunumlarına da yer verilecek. 377 katılımcının 217 bildiriyle katılım sağladığı sempozyum beş salonda 60 konu başlığında çevrim içi devam edecek.