ARŞİV

Şok İddialar, Müftü Bektaş FETÖ cü mü Değil mi?

Abone Ol

Karabük Müftüsü Halil Bektaş hakkında aylardır ortada dolaşan iddia , müfettiş raporlarına yansıyan şikâyetlere rağmen, şu ana kadar en azından iddiaların asılsız olduğu konusunda hiçbir işlem yapılmaması “Daha Ne Bekleniyor” sorusunu sordurmaya başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı geneli itibariyle 4-5 yılda bir Müftü'lerin yer değişikliğini yaparken, 2010 yılından beri Karabük Müftülüğü'nü yürüten Halil Bektaş ne hikmetse 8 yıldır aynı görevine devam ediyor.

Gerek kamu oyunda, gerekse yerel basında zaman zaman hakkında FETÖ iddiaları gündeme gelen Müftü Bektaş ile ilgili şu ana kadar ne bir soruşturma açıldı ne de herhangi bir işlem yapıldı.

DERİN HABER OLARAK SORUYORUZ

1- FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile “bütün resmi kurum müdür ve yöneticilerine uhdenizdeki FETÖ’cü personeli temizleyin. Gerekli çalışmayı yapın” denilmedi mi? Bu talimat doğrultusunda Karabük Müftülüğü gerekli çalışmayı yapıp temizliği tamamladı mı?

2- Eğer Karabük Müftüsü Halil Bektaş geçen yaklaşık 2 yıllık sürede müftülük genelinde gerekli FETÖ temizliğini yaptı ise, Karabük Emniyetinin daha yeni imam operasyonu nasıl oldu? Tutuklananlar imam değil miydi?

3- Müftü Halil Bektaş’ın damadı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkan KHK ile ihraç edildi mi?

4- Müftü Halil Bektaş’ın  kızı ya da kızları Eagle, Bylock, kakao talk gibi FETÖ’cülerin kullandığı haberleşme programını kullanmış mıdır?

5- Müftü Halil Bektaş’ın damadının bir kardeşi de öğretmen iken, KHK ile ihraç edilmiş midir?

6- Müftü Halil Bektaş’ın oğlu ya da kızları Amerika’da okumuş ya da yaşamış mıdır? Hala yaşayan varmıdır? Yurt dışında olan çocukları var mıdır?

7- Rize müftüsü iken hakkında Yolsuzluk ya da usulsüzlük iddiaları ortaya çıkmış mıdır?

8- Diyanet İşleri Başkanlığı’nda kendisini koruyup kollayan üst düzey yönetici dünürü var mıdır?

9- Müftü Halil Bektaş’ın kızları yurt içi ve yurt dışından getirdiği ya da davet ettiği misafirlerini kapatılan FETÖ yurtlarında ağırlamış mıdır? CİMER’e kadar şikayet konusu olmuş mudur?

İŞTE CEVAP BEKLEYEN İDDİALAR

SEN MİSİN İHBAR EDEN

İDDİA 1- İddia göre, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminden yaklaşık iki ay önce, Karabük Müftülüğündeki FETÖ PDY paralel devlet yapılanması içerisinde olanların ortaya çıkarılması için İl Müftüsü Halil Bektaş’a kapalı zarf içerisinde ihbar mektubu verildi.  Ancak üzerinden geçen bir aylık zaman içerisinde müftülükçe herhangi bir işlem yapılmayınca aynı ihbar Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kuruluna gönderildi. Teftiş kurulundan gelen iki adet müfettiş yaptıkları inceleme sonrası, ihbar mektubunda adı geçenler hakkında soruşturma yapma yerine ihbarda bulunanların üzerine gitti.

Üstelik gelen Müfettiş’in raporu ile ihbarda bulunanlar görevden alındı. Ancak yapılan inceleme ve itirazlar sonucunda haksız yere görevden alındıkları ortaya çıkınca görevlerine iade edildi.

İDDİA 2- İhbar mektubundan iki ay sonra hain darbe girişimi gerçekleşti. Başlayan FETÖ operasyonları kapsamında zaman içerisinde ihbar mektubunda FETÖ yapılanması ile ilgili adı geçen M. Ş. KHK ile ihraç oldu. M.K resen emekli edildi. Sorular önceden verilerek imamlıktan memur kadrosuna geçirildiği iddia edilen Ü.S.’nin hakkındaki FETÖ söylentileri üzerine eşi Ak Parti kadın kolları yönetiminden alındı.

İDDİA 3-  İhbar mektuplarında adı geçen Ü.S.’nin bazı personelin bilgisayarlarına girerek ne tür işlem yaptığı henüz tespit edilemeyen bir çok evrak ve belge aldı, erişmemesi gereken bilgilere ulaştı. Bu  iddialar müfettiş raporlarına da yansıdı.

SÜRGÜN ÜZERİNE SÜRGÜN

İDDİA-4 FETÖ ile mücadeleyi kendine şiar edinmiş bir başka din görevlisi N.A. Karabük Müftüsü Halil Bektaş’tan ısrarla FETÖ üyesi olduğu ya da ilintisi olduğu kişiler hakkında işlem yapılmasını istedi. Ancak bir türlü herhangi bir soruşturma ya da işlem yapılmayınca BİMER, CİMER, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi aklına gelen tüm kurum şikâyetlerde bulundu. Bu şikâyetlerden son derece rahatsız olan Müftü Halil Bektaş sonunda baskı kurmaya başladı. Şikâyetlerin son bulması için para bile teklif etti. Şikâyetçi N.A. vazgeçmeyince iddia göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli üst düzey yönetici olan dünürü kanalı ile Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Kandil kasabasına alel acele sürgün niteliğinde tayini yapıldı. N.A. bu tayini kendisine zul kabul edip istifa etmeyi yeğledi.

İLGİNÇ Kİ; Müftü Bektaş şikâyetleri dikkate almayıp şikâyet edeni susturmak için sürgün yolunu seçerken, bu şikâyetleri dikkate alan devletin ilgili organları tarafından adı geçen Karabük Müftülüğü bünyesindeki çalışanlar hakkında işlem yapıldı hatta ihraç edilenler oldu.

KASİAD İLE BERABER YURT DIŞI GEZİLERİ Mİ DÜZENLEDİ?

İDDİA 5- Karabük Müftüsü Halil Bektaş hakkındaki bir diğer iddia ise, darbe girişimi sonrası kapatılan KASİAD (Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği) ile birlikte bazı iş adamlarında katıldığı yurt dışı gezileri düzenlemesi. FETÖ’cü dernek ile düzenlenen bu gezilerden rahatsız olan ve o dönemde Safranbolu Müftülüğü’nde görevli olan A.T. durumu BİMER üzerinden şikâyette bulundu. Şikâyet üzere gelen müfettişin ne işlem yaptığı ortaya çıkmadı.

EN İLGİNÇ taraf ise, farklı zamanlarda ve farklı kişiler tarafından yapılan tüm şikayetleri aynı Müfettiş görevlendirip geldi ve aynı müfettiş soruşturdu.

GÖREVDEN ALACAĞINA ŞANTAJ MI YAPTI?

İDDİA 6- Müfettiş raporlarına da yansımasına rağmen bunca şikâyet karşısında Müftü Halil Bektaş’ın şantaj kartını da oynadığı bir başka iddia. Anlatılan göre, içki içerken ve kumar oynarken resimleri hatta video görüntüleri çekilen bir imam Müftülüğe şikâyet edildi. Müftü Bektaş Diyanet personeli açısından suç ve memuriyetten atılma olan bu şikâyetleri soruşturma yerine, şikayet edilen imamı, hakkındaki şikayetlerin asılsız olduğunu ortaya koymak için şahitlik yapmaya ikna etti. Halen görevine devam eden imam A. S. Müftü Bektaş hakkındaki şikâyet ve iddialar ile ilgili asılsız olduğu şeklinde hem Savcılığa, hem emniyete ifadeler verdi.

Adı geçen A.S. haberimizin ardından cevap hakkını kullanarak içki içmediğini, resim ve görüntülerdeki elindeki rakı bardağının içindekinin limonata olduğunu, kesinlikle kumar oynamadığını sadece okey oynadığını açıkladı.

KAYMAKAM İLE BİR OLUP KUMPAS MI KURULDU?

İDDİA 7- İddialardan bir tanesi de Eflani ilçe Müftülüğünde görev yapan A.E. ye yapılan kumpas. FETÖ’nün yıllarca kendisinden olmayan yaptığı kumpas benzer bir kumpas iddiası. Olay tarihindeki Eflani Kaymakamı Ahmet Özay’ında bilgisi dâhilinde Din görevlisi A.E. ile ilgili Zina suçlaması ile Karabük Müftülüğü ’ne isimsiz bir mektup yazılır. Mektup Karabük müftülüğüne ulaşınca da R.D. adlı müftülük çalışanına Müftü Halil Bektaş’ın zorlaması ile üzerine sonradan hayali bir isim eklenerek mektup işleme alınır. Karabük Müftülüğü tarafından konunun Valilik makamına bildirilerek Valilik tarafından müfettiş istenmesi gerekirken, Karabük Müftüsü Halil Bektaş tarafından Vali’nin haberi olmadan,Vali adına imza atı k Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müfettiş istenir. Gelen müfettiş kanalı ile A.E. görev yeri değiştirilerek Ovacık İlçesinin bir köyüne tayini yapılıp emekliliğe zorlandı.

GARİP VE İLGİNÇ tarafı ise, o dönemdeki Eflani Kaymakamı Ahmet Özay Bingöl Valiliği Hukuk Müşavirliği görevindeyken 25 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan 693 sayılı KHK ile ihraç edildi.

ŞİİRLERİNDE FETÖ’NÜN İZLERİ Mİ VAR?

İDDİA 8- Karabük Müftüsü Halil Bektaş’ın şair yönü bir yana, yazdığı şiirlerdeki bazı sözleri rastlantı ise bile insana pes dedirtiyor. Bu şiirlerinin bir çoğunun FETÖ ve Gülen içerikli olduğu. Örnek mi? İşte Kutup Yıldızı şiiri

İşte bu şiirdeki bazı sözler (kırmızı ile yazılan) darbe girişiminden aylar önce Zaman Gazetesi reklamında ki oluşan kareografi’sinin şiire dökülmüş hali gibi değil mi?

ALMANYA’NIN ULM ŞEHRİ SIRRI NEDİR?

Bilindiği gibi hain darbe girişiminden sonra FETÖ’nün kaçan elebaşları Avrupa’ya ve en çok da Almanya’ya gittiler. Ellerini kollarını sallayarak da buralarda hala geziniyorlar.

Karabük Müftüsü Halil Bektaş 1993-1999 yılları arasında din görevlisi o k Almanya’nın Ulm şehrinde görev yapmış. Tesadüf müdür bilinmez bundan birkaç ay önce ihbar ve şikâyet üzerine Karabük Müftülüğü murakıbı A.Ü. FETÖ soruşturması geçirmesine rağmen yine Ulm kentine din görevlisi o k gönderilmiş. İşin ŞOK enteresan yanı ise FETÖ’nün aylardır aranan hava kuvvetleri imamı o k bilinen Karakutu Adil Öksüz’ün de Ulm kentinde görüldüğüne dair geçtiğimiz yıl haberler basında yer aldı.

SORUYORUZ

Devletin bir birimine odacı, bahçevan, bulaşıkçı gibi kadro bile atanırken, Belediyelere temizlik elemanı alınırken bile ARŞİV TARAMASI yapılırken, nerede ise yedi sülalesi araştırılırken, bu taramadan temiz çıkmadan bu görevlere başlayamazken, Karabük Müftüsü Halil Bektaş hakkındaki bu iddialar araştırılmış mıdır?

ARŞİV TARAMASI yapılmış mıdır?

DEVLETİMİN İLGİLİ ORGANLARI DAHA NEYİ BEKLİYOR?

NOT: İddialar ile ilgili adı geçenlerin, geçtiğini düşünenlerin, açıklama yapma hakkı vardır. Yapmak isterler ise sitemiz tarafından yayınlanacaktır.