Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş, TCDD Genel Müdür Yardımcıları Erol Arıkan ve Turgay Gökdemir ile birlikte incelemeler yapmak üzere Karabük’e geldi.

Millet Bahçesi o k Karabük’e kazandırılması düşünülen TCDD’ye ait arazide incelemelerde bulunan Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş ve beraberindeki heyet TCDD’ye ait araziyi gezerek plan ve krokiler üzerinden değerlendirmelerde bulundular.

İnceleme gezisinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Fuat Gürel, “TCDD’ye ait arazi üzerinde Millet Bahçesi yapma planımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile bütün illerde Millet Bahçeleri yapılıyor. Karabük'te de bir kısım yerleri planlamıştık, taslak o k bazı planlamalar yapıldı. Devlet Demiryolları arazisinde  bir planlamamız vardı, birde Bulak Kanyonunda bir planlamamız var. Bütün planlarımızı takip ediyoruz ama Devlet Demiryollarının alanı kullanılan bir bölge. Burada bir kısım faaliyetler halen devam ediyor, Kurumumuzun kullandığı alanlar var, bunlarla ilgili Genel Müdürümüz ilgili daire başkanlarımız buraya geldiler. Birlikte değenlendirmeler yapıyoruz. Önümüzdeki sürece bakacağız nasıl yapabiliriz, bunların değerlendirmesini hep beraber yapacağız." dedi.

"Gönlümüzden Geçen Buranın Hızlı Bir Şekilde Tahsis Edilmesi"

Gürel, "Tabii asıl olan bu şehre güzel şeylerin kazandırılması, bunun için emek sarf ediyoruz. Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, kurum amirlerimiz buradalar bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz. Gönlümüzden geçen buranın hızlı bir şekilde tahsis edilmesi. Devlet Demiryollarının bu alandaki bir kısım birimleri başka bir alana götürme planlaması var,  tabi o zaman alacağı için nasıl çözüm üretebileceğimiz hususunda değerlendirme yapacağız.” diye konuştu.

Devlet Demiryollarına ait arazide gerçekleştirilen incelemelerin ardından TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş ve beraberindeki heyet Vali Fuat Gürel’i makamında ziyaret etti. Vali Fuat Gürel ile makamında bir süre görüşerek fikir alışverişinde bulunan TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş ve beraberindeki heyet daha sonra Karabük'ten ayrıldı.