TCDD personel alımı için ilan yayınladı. İŞKUR'un resmi internet sitesinde yer alan ilana göre Karabük Lokomotif ve Vagon İkmal Şefliği'ne üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler personel o k alınacak.  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Karabük Lokomotif ve Vagon İkmal Şefliği'nde çalıştırılmak üzere personel alınacağını açıkladı.  Binlerce Karabüklünün yakından takip ettiği TCDD Personel alımı için şartlar belli oldu. Üniversitelerin ilgili ön lisans bölümlerinden mezun olan adayların alınacağı duyurulan ilanda vatandaşların  KPSS P3 Puanına göre başvuruda bulunabileceği ifade edildi. Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 puan türünden en az 60 puan alan ve 18 ile 35 yaş arası erkek adayların başvurabileceği ilan İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınladı. Yayınlanan ilana göre TCDD Karabük'te istihdam etmek üzere;
  • İşletme Elektrik Bakım Yardımcısı 1 kişi
  • Nezaretçi ve Ustabaşı (Makine ve metal mamuller imalatı) 2 kişi
  • Alıştırıcı ve montör 1 kişi
  • Makine montaj işçisi 1 kişi olmak üzere farklı alanlarda 5 personel alıyor.

Başvurular Ne Zaman?

TCDD personel alımı ilanına başvurmak isteyen adaylar 24 Aralık 2021 tarihine kadar İŞKUR'un resmi internet sitesinden "İş Arayan" sekmesine e devlet şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilecek. KPSS P3 puan türü üzerinden en az 60 puan şartı aranan ilanda işe alınacak personel sayısının 4 katı kadar adayın sözlü sınava çağırılacağı ifade edildi. Öte yandan İŞKUR'dan yapılan açıklamada sözlü sınavın Ankara'da yapılacağı ve sözlü sınav tarihlerinin TCDD'nin resmi internet sitesinde yayınlanacağı ifade edildi.

Personel Alım İlanına Kimler Başvurabilir?

Binlerce Karabüklü'nün ekmek kapısı o k gördüğü TCDD personel alımı ilanının ardından adaylar başvuru şartlarını merak ediyor. TCDD çalışmak isteyen adaylar için ise başvuru şartları şu şekilde; Sınava başvuracak adayların Erkek 18-35 (24.12.2003 - 20.12.1986 tarihleri arasında doğan kişiler) olması gerekiyor. Adayların Kamu Personel Sınavları KPSSP93 puan türü üzerinden en az 60 puan alması gerekiyor.
  • Bununla beraber İşletme Elektrik Bakım Yardımcısı için başvurmak isteyen adayların 2 yıllık elektrik mezunu olması gerekiyor.
  • Nezaretçi Ve Ustabaşı (Makine Ve Metal Mamuller İmalatı) için başvurmak isteyen adayların üniversitelerin meslek yüksek okullarından; makine, elektronik teknolojisi, raylı sistemler elektrik - elektronik teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Mekatronik, İklimlendirme ve Soğutma teknolojisi, elektrik bölümünden mezun olması gerekiyor.
  • Alıştırıcı-Montör (İçten Ateşlemeli Motorlar) (Deniz Ve Uçak Motorları Hariç) ilanına başvurmak isteyen adayların ise Otomotiv Teknolojisi ön lisans mezunu olması gerekiyor.
  • Makine Montaj İşçisi ilanına başvurmak isteyen adayların ise makine, elektronik teknolojisi, raylı sistemler elektrik - elektronik teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Mekatronik, İklimlendirme ve Soğutma teknolojisi, elektrik bölümünden mezun olması gerekiyor.
Personel alımı ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız;