Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki tansiyon hızla yükselirken Azerbaycan’a destekler de çığ gibi büyüyor. Özellikle sosyal medya mecralarından birçok kullanıcı Azerbaycan’a destek mesajı yayınladı. Dün sabah saatlerinde Ermenistan’ın saldırısı üzerine harekete geçen Azerbaycan ordusu Karabağ’da bazı yerleşim yerlerini kontrol altına almayı başardı. Azerbaycan’a ülkemizden destekler devam ederken Karabük’ün bürokrat ve siyasileri de sosyal medya aracılığı ile Azerbaycan’a destek mesajı yayınladı.

“Karabağ Geri Alınmalıdır”

Karabük Valisi Fuat Gürel Karabağ’ın geri alınması gerektiğini vurgulayarak; “Ermenistan’ın Kardeş Azerbaycan’a saldırısını kınıyorum. Azerbaycan yalnız değildir. Bu sefer işgal altındaki Karabağ geri alınmalıdır.” Açıklamasında bulundu.

“Can Azerbaycan’ın Kardeşlerimizin Her Daim Yanındayız”

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal yaptığı açıklama da; “Ermenistan’ın dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’da sivilleri hedef alan hain saldırısını kınıyor, lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye o k #CanAzerbaycan’ın, kardeşlerimizin her daim yanındayız.” İfadelerine yer verdi.

“Ermenistan’ın Azerbaycan’a Yaptığı Saldırı Asla Kabul Edilemez”

Karabük AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş ise Azerbaycan’a destek mesajı vererek, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırı asla kabul edilemez. Saldırıda yaşamını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Milleti Azerbaycan halkının haklı mücadelesinde her zaman yanındadır.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Azerbaycan'ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir."

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise Atatürk’ün sözünü paylaşarak Azerbaycan’a destek mesajı yayınladı.

“Karabağ Türk Toprağıdır”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajını alıntılayarak Karabağ’ın Türk toprağı olduğunu vurguladı.

“Provokatif Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum”

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz Ermenistan’ı kınayarak “Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yönelik hukuksuz ve provokatif saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Can #Azerbaycan'ımızın yanındayız!” dedi.

“Saldırıyı Kınıyorum”

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ise, “Kardeş Azerbaycan'a karşı Ermenistan tarafından ulus rası hukuka aykırı o k gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum. Sivilleri hedef alan bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralı acil şifalar dilerim.” İfadelerine yer verdi.  

"Canımızla Kanımızla Varlığımızla Azerbaycan'ın Yanındayız"

MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar ise, "Liderimiz Bahçeli: Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan’ın yanındayız." ifadelerine yer verdi.