TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Projesi ile 98 öğrenci yeteneklerini sergileyecek. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü ilimizin akademik başarısının yanı sıra sosyal projelerde de ülke genelinde ilk 10’da olduklarını ifade etti. Karabük Derin Haber’e özel açıklamalarda bulunan Nevzat Akbaş TUBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Projesine tüm Karabüklüleri davet etti. Eğitim bakımından başarılı iller arasında yer alan Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü bununla beraber gerçekleştirdiği projelerle birlikte öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunuyor.  Nevzat Akbaş 7 ile 9 Ekim arasında Karabük Kent Meydanı’nda düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri etkinliğine tüm Karabüklüleri davet etti. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Haber Merkezimize özel açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; “Karabük ilinde liseye geçiş ve üniversiteye geçiş sınavlarında Türkiye’de ilk 10 il arasındayız ve bu başarımız artarak devam ediyor” dedi.

“Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerde Başarılar İstiyoruz”

Karabüklü öğrencilerin geçen senelerdeki sınav oran bu yıl liseye geçiş ve üniversite sınavlarında daha başarılı olduğunu belirten Akbaş: “İlimizde akademik başarılarda dereceler alırken aynı zamanda sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılar istiyoruz. Sosyal kültürel faaliyetlerde Türkiye birincilikleri gelmeye başladı. Şiirde kompozisyonda sportif faaliyetlerde. Hatta geçen hafta Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde okuyan Taha isimli öğrencimiz Balkan şampiyonu oldu. Avrupa şampiyonluklarına da talibiz. Velilerimizden de bu konuda destek istiyoruz.” dedi.

“ERASMUS Projelerinde Her Yıl 4 Bin Euro Destek Alacağız”

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük’te eğitim öğretime ve öğrencilerin gelişimine katkıda bulunan projeler hakkında açıklamalarda bulundu: “Valimizin desteğiyle SOGEP Projemiz devam ediyor. Bu sene SOGEP projesi kapsamında 3 milyon 428 bin liralık destek aldık. ERASMUS projelerinde her yıl 400 bin Euro civarında destek alacağız ve 7 yıl boyunca bu destek devam edecek. TUBİTAK projelerimizde 2 yıldan beri 356 bin liralık destek alıyoruz. BAKKA projelerimiz var. Bir BAKKA projemiz geçti ve 1 milyon 600 bin liralık destek bakanlık tarafından bildirildi.

“ERDEM Projesi Kapsamında 55 Bin Liralık Destek Aldık”

ERDEM projemiz var. Çocuklarımızın erdemli birer birey olması yönünde bir proje bu. 55 bin liralık destek aldık. Her yıl bu projelerimizi devam ettireceğiz. Çocuklarımızın özellikle yurt dışına gitmelerini istiyoruz.  Mesleki eğitim gören öğrencilerimizin öncelikli o k yurt dışına gidip oranın sosyal kültürel özelliklerini görmelerini ve orada eğitim almalarını istiyoruz. Ayrıca Erasmus Projemiz kapsamında yurt dışından öğrenci ve öğretmenler geliyor. Bir buçuk yıldır Covid-19 pandemisi nedeniyle biraz sekteye uğramıştı fakat ağustos ve eylül aylarında okullarımızdan yurt dışına giden öğrenci ve öğretmenlerimiz var. Onlarında bu çalışmalarının sonucunu ileriki yıllarda göreceğiz diye düşünüyorum.” Dedi.

“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri'nde Halkımızı Karabük Kent Meydanı’na Davet Ediyorum”

TÜBİTAK 4007 projesi hakkında bilgi veren Nevzat Akbaş “Projenin adı Karabük Bilim Şenliği: Karabük Bilimle Buluşuyor şeklinde. Karabük Kent Meydanı’nda 7-8-9 Ekim tarihlerinde yaklaşık 98 atöyle oluşturacağız. Burada hem üniversitemizle hem de belediyemizle beraber öğrencilerimizin çalışmalarına şahit olacağız. Ben bu anlamda Karabük’te ki öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve halkımızı, öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarını görmeleri için 7-8-9 Ekim tarihlerinde Karabük Kent Meydanı’na davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. Youtube kanalımıza abone olmak için tıklayınız; https://www.youtube.com/c/Karab%C3%BCkDerinHaberResmi