Türkiye Emekliler Derneği 23. Olağan Kongresi’nde siyasi parti il başkanlarının çekişmelerine neden oldu. Türkiye’nin ve ilimizin özlediği görüntülere sahne olan kongre de adeta demokrasi şöleni yaşandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi Olağan Kongresi'nde bir araya gelen AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ve İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin kongrede söz aldı. Millet İttifakı’nın Karabük’teki ortakları Abdullah Çakır ve Erol Serin emeklilerin sorunları üzerinden iktidar partisini eleştirirken AK Parti Karabük İl Başkanı ise yapılan eleştirilere cevap verdi. İlk o k kongre de söz alan CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır emeklilerin maaşlarının yetersiz olduğunu ve bu nedenle birçok emeklinin ek gelir almak için çalışmak durumunda olduğunu vurguladı.

“Emeklimiz İkinci Bir İşte Çalışmak Zorunda Yada İş Arıyor”

Türkiye de yaklaşık 13 milyon emeklinin olduğuna dikkat çeken Çakır; “Bu emeklilerin yaklaşık 8 milyonu asgari ücretin altında maaş alıyor. Ve üzülerek söylüyorum ki 4 milyon 300 bin emeklimiz ya ikinci bir işte çalışmak zorunda ya da iş arıyor. Sizler yıllarca SSK’ya emekli kesintileri ödediniz. Aidatlar ödediniz ama maalesef şu anda hastaneye gittiğiniz zaman hepinizden sağlık kesintisi altında ücretler kesilmektedir. Bu ücretlerinde bir an önce kaldırılması gerekiyor. “ dedi. Konuşmasının devamında bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ve emekli maaşlarına da değinen Çakır emekli maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

“Sayın Cumhurbaşkanı Bence Emekliye Hakaret Etmektedir”

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin ise ilimizde yaklaşık 55 bin emeklinin yer aldığını ifade etti. Başkan Serin; “Maalesef emekli evinden çıkamaz hale geldi. Hem ekonomik şartlar, hem pandemi. Talebimiz şu en düşük emekli aylıklarının asgari ücret seviyesinde olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı en düşük emekli maaşı 1500 lira demekle bence emekliye hakaret etmektedir. Şunu da söylemeden geçemem. Siz yandaşlarınıza 8 maaş 10 maaş verirken emekliye bu parayı vermekte çok ayıp yani, yazıklar olsun. Benim emeklimde 1500 lira maaşla geçineceğim diye uğraşıyor.” İfadelerini kullandı.

“Emeklilerimiz AK Parti Hükümetlerinin Yapmış Olduğu Hizmetlerin Farkında”

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ise kongre de söz a k emeklilerin sorunlarının farkında olduklarını ve emeklilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirtti. AK Parti o k emeklilerle her zaman bir araya gelerek emeklilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Altınöz; “Karabük’te çözülmesi gereken problemler varsa burada kendimiz, Ankara’da çözülmesi gereken problemler varsa gerekli ve ilgili yerlere mutlaka iletiriz. Emeklilerimizin sıkıntılarını biz biliyoruz. Emeklilerimizde Türkiye’nin durumunu biliyor. 2000 yılından önceki çektikleri sıkıntıların farkında. 2000 yılından sonra AK Parti hükümetlerinin hem Karabük’ümüze hem ülkemize yapmış olduğu hizmetlerin farkında. Ve bu farkındalığı her seçimde AK Parti’nin yanında yer a k göstermektedir. Ben şimdiye kadar partimizi destekleyen yalnız bırakmayan tüm emeklilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hastane kesintilerimizden bahsetti başkanımız. Tabikii bir kesinti oluyor. Keşke olmasa. Ancak 2000 yılından önce hastane kuyruklarında ayrı, eczane kuyruklarında ayrı çekmiş olduğu sıkıntıların farkında emeklilerimiz. Tabii ki almış oldukları maaşların yeterli olduğunu söylemiyoruz. Yine ülkenin ekonomik imkanları doğrultusunda maaşlarının artırılması gerektiğini bizde ilgili hükümet yetkililerimize, hükümetimize, bakanlarımıza her zaman iletiyoruz. İnşallah bu iyileştirmelerinde olacağını düşünüyorum. “ dedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">