Ülkemizdeki aile destek ve bakımından yoksun çocuk devletimiz koruma altına a k en iyi şekilde yetişmelerine çaba sarf ediyor. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda son derece hassas davranıyor. Karabük’te yerel medya da yer alan bir açıklamadaki bazı ifadeler ise kamuoyunda tepki çekti. İş adamı Kamil Güleç tarafından yapılan açıklamanın içeriğinde yer alan “Kimsesiz Çocuklar Bizlere Emanet” sözleri “Devlet Sahip Çıkmıyor Mu?” şeklinde yorum ve tepkilere neden oldu. Özellikle Devlet Koruması altında yetiştirme yurtlarında büyümüş vatandaşlarımızın “Kimsesiz çocuklar” tanımlamasından son derece rahatsız oldukları da dile getirilerek, bu sözlerin onları incitebileceği hususunda çok dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

"Devlet Koruması Altındaki Gençlerimize Sahip Çıkıyoruz"

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl Külliyede yapılan Engelli ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreninde bu konudaki hassasiyetini net şekilde açıklamıştı. Erdoğan; “Devlet koruması altındaki gençlerimize sahip çıkıyor, Onlar için güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyoruz.” Diyerek devletin kimsesiz ve sahipsiz bırakmadığını net şekilde ifade etmişti.

"Kimse Kimsesiz Değildir!"

Öte yandan aynı törende Devlet Koruması altında yetiştirme yurtlarında büyümüş ve bir ara Eflani Kaymakam Vekilliği de yapmış olan Murtaza Ersöz konuşması ile herkesi duygulandırmıştı. Halen Ağrı İli Taşlıkçayı İlçesi Kaymakamı olan Murtaza Ersöz konuşmasında: “Sabırla, şükürle, inançla buraya gelmemde inandığım iki hususa dikkat çekmek isterim: Birincisi alemlere rahmet o k gönderilen Peygamber Efendimiz bile daha dünyaya teşrif etmeden babasını, altı yaşında da annesini kaybetmiş olduğu gerçeği. İkincisi ise Yüce Rabbimizinin yarattığı insanın kimsesiz olamayacağı inancı ve gerçeği. Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu yerde de kimse kimsesiz değildir.” Şeklinde ifade etmişti. İşte o sözler; " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">