"UNESCO Photo Safari" projesi Safranbolu'da devam edecek. Eylül 2021 ile Mayıs 2022 arasında devam edecek UNESCO’NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayacak yarışmanın Safranbolu etabı bu hafta gerçekleşecek. Kültür turizminin artması amacıyla düzenlenen ‘UNESCO Photo Safari’ projesi 8-10 Ekim tarihleri arasında Safranbolu'da devam edecek. Turzim ve Tanıtma Platformu Karabük Temsilcisi Kerem Demir, Foto Safari'nin turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının desteklediği bir yarışma olduğunu dile getirdi. UNESCO miraslarına olan ilgiyi arttırmak gayesi ile düzenlenen yarışmanın UNESCO’NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayacağını belirten Demir, yarışmanın Safranbolu etabının 8-10 ekim tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

"Yarışma Eylül 2021 ile Mayıs 2022 Arasında Devam Edecek"

Yarışmanın amacının Türkiye'yi yurt içi ve yurt dışında daha iyi tanıtmak ve turizm gelirlerine katkı sağlamak olduğunu belirten Demir, “Türkiye’de bulunan 17 UNESCO Kültürel mirasında düzenlenen foto safari Eylül 2021 ve Mayıs 22 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın desteği, Türkiye Tanıtma Platformu , Türkiye Otelciler Federasyonu, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği  iş birliğince düzenlenen etkinliğe çok sayıda fotoğrafçı katılacak” dedi.

"Dünya Kültür Miraslarından 17 Ana Unsur Fotoğraflanacak"

8-10 Ekim tarihlerinde Safranbolu’da düzenlenecek Foto Safari ile ilgili Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman ise, projede bu yıl Türkiye’nin UNESCO dünya kültürel miraslarından 17 ana unsurun fotoğraflanacağını bildirdi. Katılımdan memnun olduklarını dile getiren Karaduman, "İlk etabımızı Kapadokya’da tamamladık. Fotoğraf tutkunlarının organizasyonumuza gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Kapadokya katılımcıları, çektikleri fotoğrafları 28 Eylül'e kadar organizasyon kapsamında düzenlenen ödüllü yarışmaya gönderebilecek. Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından oluşan seçici kurulumuzun değerlendirmeleri sonucu, Kapadokya etabının sonuçları 8 Ekim'de Safranbolu’da açıklanacak. En iyi seçilen birinci fotoğrafın sahibine 5 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 3 bin lira ödülün verileceği yarışmanın birincisi aynı zamanda 20 bin liralık büyük ödül için yarışa devam edecek” dedi.