Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de vakalarda artış olduğu gözlemlendi. İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı uyardı; "Toplumsal duyarlılık giderek azalıyor."  Şubat ayında uygulanmasına karar verilen yerinde karar döneminin ardından koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme girilmiş normalleşme dönemi mart ayında başlamıştı. Normalleşmenin ilk zamanlarında kentteki bazı ilçelerde vakalar sıfırlanmış ve hastanede tedavi gören hasta sayısı umut veren sayı ulaşmıştı. Fakat daha sonraki süreçte İngiltere varyantlı virüsünde etkisi ile birlikte ilimizde vakalar artış göstermiş ve orta riskli iller grubundan çok yüksek riskli iller grubuna girmişti. Bununla beraber Karabük ve İlçelerinde karantina kararları üst üste gelmeye başladı.

“Komşu İllere Göre Karabük İyi Durumda Fakat Tehlike Hala Büyük”

Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu bir haftada 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasında Karabük’ün oranı 380,52’ye ulaştı. Öte yandan komşu illere oranla Karabük’teki vaka sayılarının düşük olduğu gözlemlendi. Haritada Bartın 512.11, Kastamonu 683.09, Zonguldak 456.36, Düzce 521,38, Bolu 442,18, Çankırı 399.11 oranları ile Karabük’e fark açtı. Bu durumda Batı Karadeniz Bölgesi tamamen çok yüksek riskli iller grubunda yer alırken hastanelerde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

“Toplumsal Duyarlılık Giderek Azalıyor”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı toplumsal duyarlılığın giderek azaldığını ve bu nedenle yayılımın hızlandığını ifade etti. Dr. Ahmet Sarı yaptığı açıklama da; “Covid-19 salgını tüm şiddeti ile devam ediyor ama toplumsal duyarlılık giderek azalıyor maalesef. Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu bir günde bile marketlerde ailece alışveriş yapan vatandaşlarımızı görüyoruz. Unutmayın mutasyonlu virüsün yayılımı çok daha hızlı ve artık çocuklarımızı da olumsuz etkileyebiliyor. Hala genç, yaşlı demeden pek çok kardeşimizi, arkadaşımızı, aile büyüğümüzü bu hastalığa kurban veriyoruz. O yüzden başkalarının hatalarını emsal göstermek yerine nefsimize zor da gelse doğruları yapmaya çalışalım. Biliyorsunuz trafikte de kimi zaman haklı olmak yeterli değildir, zarar görmemek için mutlaka ilave tedbir gerekir." ifadelerine yer verdi.