Vali Fuat Gürel, İlimiz merkezinde görev yapan sınıf öğretmenleri ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Karabük Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıya Vali Fuat Gürel yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ve sınıf öğretmenleri katıldı. Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Merkez'de görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerle tek tek tanışan Gürel, 6 Eylülde başlayan  2021-2022 yüz yüze eğitim öğretim yılının birinci dönem ilk yarısı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Belirli aralıklarla öğretmenlerle bir araya gelerek ilimizin eğitim durumunu değerlendirdiklerini belirten Vali Fuat Gürel, "Sıkıntılı bir süreçten geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Geçen sene Mart ayından itibaren bir kapanma sürecimiz vardı. İlk zamanlarda bir panik havası vardı ancak uzaktan eğitim modeli ile yaklaşık bir buçuk sene öğrencilerinizle bir arada oldunuz. Fakat uzaktan eğitimle yüz yüze eğitim arasında farklar var. İleriki dönemlerde de eğitim interaktif yöntemlerle de gerçekleştirilebilir. Bunun için fiziki alt yapımız yeterli ama psikolojik o k biraz zamana ihtiyaç var." dedi.

"İlerleyen Haftalarda Vaka Sayılarımızın Azalacağını Düşünüyoruz"

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber okullarda görülen pozitif vakalar velileri korkutuyor. Uzaktan eğitim ve pozitif vakalar nedeniyle karantinaya alınan sınıflar hakkında konuşan Gürel, "Bazen ulaşamadığımız köyler, evlerinde internet altyapısı olmayan öğrencilerimiz vardı. Ama şükürler olsun ki yüz yüze eğitim başladı ve sizlerin gayreti ile çok da iyi gidiyoruz. Pozitif vakalardan dolayı sınıflarımızda karantina uygulaması var ama okullarımızın tamamını kapatmıyoruz. Çocuklarımız artık okula gideceğini biliyor. Belli bir süre sonra okula döneceğini biliyor. Bende bir babayım çocuklarımın okula gitmesini arzu ediyorum. Tüm bunların yanında hepimiz tedbirlerimizi alacağız. Vaka sayılarımız yüksek. Başta gençlerimiz olmak üzere halkımızın tedbirlere uyması ile birlikte önümüzdeki haftalar içerisinde vaka sayılarımızın azalacağını düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Cumhuriyet Kenti Karabük Eğitimde de Başarısını Yıllarca Devam Ettirir"

Karabük halkının ve Sınıf Öğretmenlerinin eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Fuat Gürel, "Sınıf öğretmenlerimiz eğitim aşamasında çok önemli Karabük’ün eğitim başarısının altında sizlerin çalışmaları ve gayreti var. Bu başarı yıllardır böyle. Son yıllarda gösterilmiş bir başarı değil. Sizler bu başarının daha da yukarı çıkması için çaba sarf ediyorsunuz. Bununla birlikte halkımızın da eğitime verdiği önemden de kaynaklanıyor. Bu da bizim avantajlarımızdan biri bir bütün o k bakıldığında sınıf öğretmenlerimiz temeli attığında gerisi bir şekilde geliyor. Bu anlamda sizlere de teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarımız bu gayretimiz devam eder. Cumhuriyet kenti Karabük eğitimde de başarısını yıllarca devam ettirir." şeklinde konuştu. Program öğretmenlerin söz a k 2021-2022 yılı birinci dönemin 1.yarısı ile ilgili görüş ve önerilerini ifade etmesinden sona erdi.