Karabük Valisi Fuat Gürel ve beraberindeki heyet, Yenice ilçesinde selin etkili olduğu bölgeleri havadan inceledi.
Karabük'ün Yenice ilçesinde yoğun yağıştan dolayı oluşan sel beraberinde heyelanı getirmişti. Birçok ev ve bölge heyelan sebebi ile kullanılmayacak hale geldi. Yenice'de selden etkilenen bölgeler hakkında bilgi alıp incelemelerde bulunan Karabük Valisi Fuat Gürel şimdi ise selden etkilenen bölgeleri havadan inceledi.

"Her Gün Sahadayız"

Yenice'de selden dolayı oluşan hasarı Jandarma Genel Komutanlığına ait helikoptere binen Gürel ve beraberindekiler, havadan kontrol etti. Karabük Valisi Fuat Gürel, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, Yenice'de yaraların sarılmaya başlandığını belirterek, "Her gün sahadayız, gece gündüz çok yoğun çalışma içindeyiz. 100'ün üzerinde iş makinesi durmadan çalışıyor." dedi.
Bütün çalışma planlarını yukarıdan gördüklerini ifade eden Gürel, "Genellikle yollarımız, Tır köyünde evlerimiz zarar gördü. Sanat yapıları, menfezler, köprüler, içme suyu ve kanalizasyon hatlarında zarar var. Bunların tespitleri yapıldı, çalışmalar iyi şekilde gidiyor." bilgisini paylaştı.
Şu anda içme suyu ve elektrik verilemeyen köyün kalmadığını vurgulayan Gürel, "Özellikle dere kenarından geçen yollarda kopmalar meydana geldi. Bu hafta içinde onları da halledeceğiz. Bu çalışmaları yukardan gördük, planlarımızı gözden geçirdik. Vatandaşımızın bayrama daha uygun ortamda girmiş olmasını sağlayacağız." diye konuştu.
Gürel'e incelemesinde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili Rüştü Karakuş ve diğer yetkililer eşlik etti.