Vali Fuat Gürel’in 3 Nisan Karabük’ün Kuruluşunun ve Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasının 84.Yıl Dönümü nedeni bir mesaj yayınladı.
Vali Gürel mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının temellerinin atıldığı ve Karabük'ümüzün Kuruluşunun 84. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Bugün Karabük’ümüz gelişmiş sanayisinin yanı sıra tarih, turizm, kültür ve eğitim şehri o k ülkemizi milletimizin alî hedeflerine ulaştırmada Şehrimize 84 yıl önce verilmiş misyonu aynı heyecan ve azim ile devam ettirmektedir.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Endüstrileşmek en büyük Milli davalarımız arasında yer almaktadır. Çalışması ve yaşaması için ekonomik elemanları memleketimizde mevcut olan büyük, küçük her çeşit sanayii kuracak ve işleteceğiz. En ileri ve refahlı Türkiye idealine ulaşabilmek için, bu bir zarurettir.” veciz sözlerinin ufkunda 3 Nisan 1937 tarihinde ülkemizin ilk ağır sanayii tesisinin temellerin atılmasıyla bir milletin gelecek davasının tohumlarının ekilmiş ve Büyük ve Güçlü Türkiye'mizin bugün elde etmiş olduğu gücün nüvesi oluşturulmuştur.
Ülkemizde kuruluşunu kutlayan tek il olmanın vermiş olduğu onur ve gurur ile başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşundan bugünlere kadar Cumhuriyet kenti Karabük’ümüze emeği geçen tüm Devlet Büyüklerimiz ile şehrimize “Emeğin Başkenti” ünvanını kazandıran tüm yönetici ve çalışanlarımızı minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum."