Karabük Valisi Fuat Gürel Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan tablet kampanyasına destek olan iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine "Teşekkür Belgesi" katkılarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.  Koronavirüs sürecinin etkilediği önemli alanlardan birisi eğitim camiası oldu. Pandeminin ülkemizde patlak vermesi ile birlikte yüz yüze eğitim sürecine ara verilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim modeline geçmişti. Bu süreçte derslere katılmakta zorluk çeken öğrenciler için ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA destek noktaları ile birlikte tablet bağış kampanyaları düzenlenerel öğrencilerin derslere eksiksiz katılım sağlaması amaçlandı. Koronavirüs salgınının yoğun olduğu dönemde adeta yardım için yarışan Karabüklü İş İnsanları ve STK'lar sağlık alanında olduğu gibi eğitim alanında da önemli katkılarda bulundu. Karabük Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünde düzenlenen “Teşekkür Belgesi” takdim törenine Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, TSO Meclis Başkanı ve Yılmazlar Şirketler Grubu adına Salih Yılmaz, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı ve Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan ve Yönetim Kurulu üyesi Fatih Aygün, Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ile Topcugiller Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Demir katıldı.

"Akbaş İş İnsanlarına Teşekkür Etti"

Uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımızın en önemli ders gerecinin bilgisayar, tablet ve internet olduğunu ifade ederek açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ülke genelinde başlatılan Tablet kampanyası ile ilimize iki parti halinde 829 tablet gönderildiğini, hayırseverlerimiz tarafından da 690 tablet bilgisayarın bağışlandığını ifade ederek hayırsever İş İnsanlarına teşekkür etti.

"Çocuklarımızın Eğitimlerini Daha İyi Almalarını Sağladık"

Karabük Valisi Fuat Gürel ise konuşmasın koronavirüs sürecinde yapılan yardımlar ve devlet destekleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ülkemizin koronavirüs sürecini başarılı bir şekilde yürüttüğüne dikkat çeken Gürel, hayırsever iş insanları ve STK'lar sayesinde Karabük'te bu sürecin daha da kolay yönetildiğini ifade etti. Vali Fuat Gürel, “Salgın sürecinde çocuklarımız da daha önce hiç deneyimlemedikleri uzaktan eğitim süreci ile karşı karşıya kaldılar. Aslında öğrendik ki Milli Eğitim Bakanlığı bunun alt yapısını da önceden hazırlamış ve EBA Sistemi çok iyi kurulmuş. Bunun yanında herkesin evinde tablet bilgisayar ve internet alt yapısı olması gerekiyor. sağolsun devletimiz tarafından tabletler dağıtılmaya başlandı, hayırseverlerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz devreye girdi ve 690 tableti siz hayırseverlerimizin sayesinde öğrencilerimizle buluşturuldu ve çocuklarımızın eğitimlerini daha iyi almalarını sağladık. Okul ile ilgili o k biz okul yapmak istiyoruz diyen tüm hayırseverlerimize kapımız her zaman açık, gerçekten çok büyük katkılarda bulunuyorsunuz ve süreçlerin daha kolay yürütülmesini sağlıyorsunuz tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Vali Fuat Gürel yaptığı konuşmasının ardından bu sürece katkı sağlayan; Ticaret ve Sanayi Odası adına Meclis Başkanı ve Yılmazlar Şirketler Grubu adına Salih Yılmaz’a, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan’a, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Dernek Başkanı Pehlivan Baylan ve Yönetim Kurulu üyesi Fatih Aygün’e, Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören’e ve Topcugiller Demir Çelik adına Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Demir’e “Teşekkür Belgesi” ni vererek katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.