Karabük’ün Yenice İlçesi’nde akşam saatlerinde alınan karantina kararı Karabük Valisi Fuat Gürel’in talimatıyla kaldırıldı. Gece yarısında uygulanması beklenen karantina kararı belediye anonsundan yapılan duyuru ile iptal edildi. Karantina kararının kaldırılması ilçe halkında şaşkınlık uyandırırken, akıl geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı tarafından alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kararını getirdi.

Çok Geniş Alanı Kapsadığı İçin İptal Edildi

2 bin nüfuslu Yirmibeşler ve Menderes Mahallelerinde 13-14 vaka olduğu öğrenilirken iptal edilen karantina kararının Yenice Kaymakam Vekili Mühittin Gürel ve Toplum Sağlık Merkezi tarafından alındığı öğrenildi. Öte yandan karantina kararına tepkilerin artması üzerine incelemeler de bulunan Karabük Valisi Fuat Gürel, söz konusu karantina kararının kaldırılması talimatını verdi. Akşam saatlerinde alınan karantina kararı, geniş alanı kapsaması ve panik havası oluşturması nedeniyle Karabük Valisi Fuat Gürel’in talimatıyla iptal edildi.  13-14 vakanın görüldüğü 2 bin kişilik mahalleler de karantina kararı vakaların görüldüğü apartmanlar da uygulanacak.

Yirmibeşler Mahalle Muhtarı Sınıfta Kaldı

Korona virüsle mücadele de alınan en önemli tedbirlerden birisi de vakaların ve temaslıların fazla olduğu yerlerde karantina uygulaması oluyor. Fakat karantina uygulamasını erken saatler de duyan kimi vatandaşların kısıtlamadan kaçarak virüsün yayılmasında toplum sağlığının bozulmasında  önemli rol oynuyor. Yirmibeşler Mahallesi Muhtarı Birsen Yirmibeş’in alınan karantina kararını erken saatlerde sosyal medyadan duyurması tepki çekti. Karantina kısıtlamasını duyan kimi vatandaşların kaçma ve toplum sağlığını tehlikeye atma olasılığı nedeniyle mahalle muhtarının yapmış olduğu duyuruya tepkiler büyüyor.